Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Pública Pompeu Fabra fa l’hora del conte en llenguatge de signes

Escoltar

La Biblioteca Pública Pompeu Fabra fa l’hora del conte en llenguatge de signes

Està adreçada a nens i nenes sords o oients i també als adults

La Biblioteca Pública Pompeu Fabra, en col·laboració amb El cep i la Nansa edicions, ha programat per avui dimarts, 27 d’octubre, un conte que serà explicat amb veu i amb llengua de signes catalana.



L’experiència es va iniciar el passat 6 i 20 d’octubre amb el conte “Una mà de gínjols” i el passat 13 d’octubre i avui s’explicarà el conte “Twins’n Klowns” a càrrec de Cesca Mestres Orriols, directora de la Col·lecció Ginjoler.


 

El cep i la Nansa edicions han creat un projecte editorial on l’eix vertebrador és la Llengua de Signes Catalana (LSC), adreçat a nens i nenes sords o oients i a adults amb ganes d’acostar-se a aquesta llengua, ja oficial al nostre país.

 

El projecte consta de la narració dels contes de la Col·lecció Ginjoler, amb llengua oral i LSC, i l’acompanyament d’un taller d’aproximació i aprenentatge de la LSC. Aquests contes a l’anar acompanyats de la seva adaptació a llengua de signes ofereixen una hora del conte diferent, ampliant els seus registres lectors i explicatius.

 

El novembre de 1994, la UNESCO va publicar el “Manifest per a la biblioteca pública”. El manifest proclama la creença de la UNESCO en la biblioteca pública com una força viva per a l’educació, la cultura i la informació. Els serveis de la biblioteca pública són prestats sobre la base de la igualtat d’accés per a tots i s’ha de proporcionar serveis i materials específics a aquells usuaris que no poden, per qualsevol motiu, utilitzar els serveis i materials habituals. L’accés a la cultura, la literatura i la informació és un dret democràtic. Per accedir a aquest dret, moltes persones, a causa d’una minusvalidesa o del fet de tenir limitades les seves habilitats de llegir i escriure, necessiten accedir a Lectura Fàcil.