Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple ordinari del mes de setembre (09/09/2021)

Escoltar

Crònica del Ple ordinari del mes de setembre (09/09/2021)

El Ple ordinari del mes de setembre, celebrat el 9 de setembre, va recuperar la presencialitat després que des de l’abril del 2020 es fes de forma telemàtica. Una altra de les novetats és l’aplicació del sistema de videoacta, una tecnologia que permet gestionar, publicar i consultar les sessions plenàries de forma àgil, transparent i amb la garantia de la plena autenticitat. Pel que fa al contingut, destaquen el nomenament del nou gerent de Mataró Audiovisual, els passos administratius i urbanístics per ampliar el CAP de Rocafonda, l’aprovació d’una subvenció per potenciar la pràctica de l’esport entre joves amb risc d’exclusió social i canvis en l’ordenança dels serveis funeraris.

Els regidors i regidores són distribuïts per tot el Saló de Sessions en el primer Ple presencial.
Els regidors i regidores són distribuïts per tot el Saló de Sessions en el primer Ple presencial.

L’Audiència prèvia al Ple del mes de setembre també es va celebrar de forma presencial amb la participació del ciutadà Juan de la Rosa Gámiz que va preguntar sobre les sancions de la zona blava. Tant l’Audiència prèvia al Ple com la sessió plenària es van retransmetre en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Mataró. A nivell tècnic, el Ple de Setembre és el primer que incorpora la tecnologia de videoacta que permet gestionar, publicar i consultar les sessions plenàries de forma àgil, transparent i amb la garantia de la plena autenticitat ja que compta amb la signatura electrònica de la secretària i del president així com de tots els acords de les sessions.

El Ple va començar amb un minut de silenci per les tres dones i un nen víctimes de violència masclista a Sabadell, Sant Vicenç de Castellet, Cambrils i Barcelona. A continuació l’alcalde, David Bote, en nom de tots els membres del consistori va tenir unes paraules de record per dos exregidors traspassats recentment: Josep Maltas i Josep Masriera.

El primer ordre del dia va ser relatiu a l’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Rocafonda que en aquest Ple va comptar amb un altre punt: la cessió d’una finca municipal a la Generalitat de Catalunya per poder fer l’ampliament d’aquest equipament i també la modificació puntual del Pla especial d’Equipaments Mataró Nord que implica el trasllat de les petanques.

El periodista Oriol Burgada va ser nomenat gerent de Mataró Audiovisual, una decisió ratificada pel Ple però que anteriorment havia passat pel Consell d’Administració de Mataró Audiovisual. Burgada (Mataró, 1982) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i graduat en Magisteri per la Universitat de Barcelona. Fins ara era el director de comunicació del Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya on ha treballat en els darrers 5 anys també en la conselleria de Justícia. En la seva trajectòria també ha estat redactor en cap de Societat a l’Agència Catalana de Notícies i els seus inicis en el sector periodístic van donar-se a Televisió de Mataró on hi va treballar durant més de 5 anys. El Ple també va aprovar la reincorporació de la periodista Mei Ros, fins ara gerent de Mataró Audiovisual, a la plantilla de l’Ajuntament  on passarà a ser Cap de Projectes Transversals en el si de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, adscrita a la Direcció d’Acció Comunitària de l’Àrea de Serveis a la Ciutadania.

En l’apartat d’Estratègia i Governança van aprovar-se dos punts: el primer va ser l’adhesió a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) i el segon sobre l’inici del desplegament del procés de reflexió estratègica Mataró Agenda 2030. El Mataró Agenda 2030 pretén impulsar un procés de reflexió compartida orientat a la innovació i a l’aprenentatge que permeti detectar quins són els nous reptes estratègics i missions de la ciutat a mig i llarg termini, partint com a base de l’Estratègia 2022.

La gestió econòmica va comportar donar compte del seguiment del segon trimestre del 2021 del Pla d’Ajust, de l’informe de mesures de lluita contra la morositat i l’aprovació factures de l’empresa FCC.

A nivell de recursos humans el Ple va aprovar les condicions de treball per introduir un nou permís de flexibilitat per menstruació o climateri per a les treballadores municipals.

Un article del Reglament del Consell Municipal del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental s’ha modificat per poder incorporar noves competències, en concret l’article número 2.

En esports el Ple de Mataró va aprovar les bases de les subvencions per a la inclusió d’infants i joves amb risc d’exclusió social per fer esport als clubs i entitats esportives de la ciutat temporada 2021-2022.

A nivell cultural es va aprovar la proposta de la Comissió del Nomenclàtor per nomenar el carrer d’Arenys; els camins de Sant Martí de Mata, de la Font de la Salamandra, del Pont de la Vila, de Can Cabot de la Brolla, del Paratge de la Creu; les places de Marie Curie, de Margarita Salas, de Frederica Montseny, de l’Alguer de Mataró i les rotondes de Dolors Aleu i de Neus Català.

El Ple Mataró aprova inicialment la modificació de l’Ordenança municipal de Serves Funeraris. L’objectiu és facilitar la lliure competència amb l’entrada d’altres empreses que vulguin prestar el servei.

En l’apartat de Propostes de resolució es va aprovar per unanimitat la presentada per Junts per Mataró per a fomentar l’ús racional i sostenible dels entorns naturals de la ciutat. La presentada per ERC, relativa a l’augment dels lavabos públics de la ciutat, es va retirar.

El Ple va finalitzar amb l’apartat de Precs i Preguntes que va comptar amb 11 punts de debat amb temes de l’actualitat de la ciutat, com entre d’altres, la platja per a gossos de Ponent, la petició de la valoració de Les Santes 2021, el presumpte prostíbul al carrer de Sant Agustí o la regulació del trànsit.