Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’empresa Nanotargeting del TecnoCampus guanya el premi a projecte més innovador de la IV edició de la Xarxa Innpulso

Escoltar

L’empresa Nanotargeting del TecnoCampus guanya el premi a projecte més innovador de la IV edició de la Xarxa Innpulso

L’empresa Nanotargeting amb seu al TecnoCampus Mataró-Maresme ha guanyat el premi a projecte més innovador de la IV edició de la Xarxa Innpulso Emprende, que es va celebrar l’1 d’octubre a Madrid, amb el sistema Aurocis basat en la nanotecnologia per reduir els efectius negatius en els pacients de radioteràpia i quimioteràpia. El premi va ser compartit amb el projecte que presentava Madrid que també és de lluita contra el càncer.

L’alcalde, David Bote, va assistir l’1 d’octubre a la trobada d’alcaldes i alcaldesses de la IV edició de la Xarxa Innpulso Emprende que es va celebrar a Madrid. Un punt de trobada entre els alcaldes i alcaldesses que formen part de la Xarxa i també de les empreses de cada municipi que tinguin projectes innovadors. L’esdeveniment es planteja com un aparador de talent, una oportunitat de promoció per a les empreses, un espai on els representants de les empreses poden mostrar el seu component innovador a d’altres municipis i sobretot a potencials agents inversors.

 

En el cas de Mataró, l’empresa que es va presentar en aquesta edició és Nanotargeting que des de fa uns mesos té els laboratoris al TecnoCampus Mataró-Maresme. El seu projecte, juntament amb l’empresa de la ciutat de Madrid, va ser mereixedors del premi a més innovador.

 

L'empresa ha rebut el guardó per un dels projecte que desenvolupa. Es tracta de la investigació en nanopartícules d'or que poden servir per tractar amb més eficàcia alguns tumors cancerígens. En aquesta línia treballa l'empresa Nanotargeting, que té com a missió el desenvolupament d'aplicacions biomèdiques de la nanotecnologia. "Usem nanopartícules d'or para transportar fàrmacs al tumor i així reduir la toxicitat de la quimioteràpia. La quimioteràpia mata las cèl·lules del tumor, pero també d'altres òrgans", explica Aurora Conill, project manager de l’empresa.

 

Nanotargeting no només utilitza l’or com a transportador de fàrmacs, sinó que, aprofitant que les seves propietats físico-químiques, l’utilitzen per a multiplicar l’eficàcia de la radioteràpia. Dos efectes (reducció toxicitat quimioteràpia i multiplicació/amplificació de l'efecte de la radioteràpia) en un sol compost format per una nanopartícula d’or enllaçada a un fàrmac de quimioteràpia mitjançant un enllaç depenent del pH. El projecte principal es diu Aurocis: Au és el símbol químic de l’or i cis és l’abreviació de cisplatí que és el primer fàrmac que van començar a desenvolupar.