Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La integració de l’Institut Miquel Biada a la xarxa de centres de la Generalitat serà efectiva el curs 2022-2023

Escoltar

La integració de l’Institut Miquel Biada a la xarxa de centres de la Generalitat serà efectiva el curs 2022-2023

L’alcalde de Mataró, David Bote i el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, han presentat avui l’acord pel qual el Departament d’Educació assumeix la titularitat d’aquest centre educatiu.

L'alcalde de Mataró, David Bote i el conseller d'Educació, Josep González Cambray, durant la visita a les instal·lacions de l'Institut Miquel Biada
L'alcalde de Mataró, David Bote i el conseller d'Educació, Josep González Cambray, durant la visita a les instal·lacions de l'Institut Miquel Biada

L’Ajuntament de Mataró i el Departament d’Educació de la Generalitat han arribat a un acord, després que l’Ajuntament expressés la seva voluntat de cedir l’institut Miquel Biada, de la seva titularitat, a la xarxa de centres educatius de la Generalitat amb l’objectiu de donar un nou impuls, fer créixer i garantir el futur d’aquest centre educatiu. La integració es farà efectiva el proper curs 2022-2023, sense cap afectació per a l’alumnat escolaritzat o que hagi fet la preinscripció i  matrícula per al curs vinent.

L’acord preveu que l’Ajuntament cedeixi a la Generalitat la finca que inclou l’actual institut Miquel Biada i l’antiga Escola Universitària així com les instal·lacions i els equipaments que hi ha al centre educatiu. Pel que fa a l’espai que actualment ocupen  diversos serveis municipals, s’ha acordat que l’Ajuntament els podrà seguir ocupant temporalment durant un període de tres anys amb possibilitat de pròrroga de dos anys més.

L’Ajuntament per la seva part es compromet a assumir les despeses derivades de la utilització per part dels alumnes de les instal·lacions esportives d’El Sorrall durant dos cursos; a mantenir la col·laboració amb l’institut Miquel Biada perquè els alumnes del Programa de Formació Inicial d’Auxiliar de Vivers i Jardins puguin seguir fent pràctiques al Viver municipal així com a seguir col·laborant perquè els alumnes puguin seguir participant en projectes de mobilitat internacional que l’Ajuntament executa en el marc del conveni amb la Fundació FP.

El personal docent del centre que tenia plaça fixa al centre educatiu ha passat a ser personal laboral fix del Departament d’Educació.

 

Increment de l’oferta educativa

L'institut Miquel Biada oferia el curs passat estudis d’ESO, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior, i Programes de Formació i Inserció (PFI). Per al curs vinent, s’ha incrementat l’oferta amb un nou cicle de formació professional de grau bàsic en Manteniment i rehabilitació d’edificis i s’ha incrementat l’FP de grau mitjà d’Obres d’interior i rehabilitació. També s’amplia l’oferta de PFI de 3 a 5 perfils, amb els nous perfils d’Auxiliar de restauració i cuina i Auxiliar en centres sanitaris. En total, el centre passa de 51 a 54’5 grups.

 

Requisits per a la integració

Per a la integració d’un centre concertat o municipal a la xarxa de la Generalitat, s’han de complir una sèrie de requisits: que ho sol·liciti la titularitat del centre, que hi hagi necessitats d’escolarització, que l’edifici i les instal·lacions compleixin els requisits, i que el personal compleixi els requeriments del Departament d’Educació. Finalment, també fa falta l’aprovació del consell escolar de centre per poder continuar amb la integració.

En el cas de l’Institut Miquel Biada es compleixen tots els criteris, que s’han anat concretant després de mesos de treball conjunt amb l’Ajuntament per tal de tancar la integració amb les màximes garanties per totes les parts.

Des del 2019, i comptant la integració que es concreta avui, el Departament d’Educació ha integrat 11 centres de titularitat concertada o municipal a la xarxa pública

  

Història de l’Institut Miquel Biada

Aquest centre educatiu forma part de la història de Mataró, des que l’any 1866 l’Ajuntament va crear l’Escola d’Arts i Oficis. Anys més tard, al 1948, es va convertir en Escola de Formació Professional  i el 1968 es va inaugurar l’edifici que actualment acull l’Institut Miquel Biada. Amb l’entrada en vigor de la LOGSE l’any 1994-95, l’Institut Miquel Biada amplia la seva oferta formativa impartint els estudis d’Educació Secundària Obligatòria i fins avui.

 

 

Publicat a