Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres d’urbanització del nou parc urbà de Rocafonda estan executades al 80%

Escoltar

Les obres d’urbanització del nou parc urbà de Rocafonda estan executades al 80%

El parc tindrà 24.737 m² i potenciarà la riera de Sant Simó com espai natural

La urbanització del nou parc urbà de Rocafonda, situat entre la ronda de Rafael Estrany, el camí de Ca la Foneria i la carretera de Mata, ja està executada en un 80%. Els treballs convertiran un solar erm en una zona verda de 24.737 m², potenciant l’espai natural de la riera de Sant Simó com un passeig continu.

 

L’alcalde, Joan Antoni Baron; el regidor d’Obres, Serveis i Manteniment, Francesc Melero; i la presidenta del Pla integral de Rocafonda-El Palau-Ecorxador, Quiteria Guirao, han visitat avui les obres del futur parc, que es preveu estiguin enllestides a la primavera.

 

L’espai forma part de l’àrea de d’equipaments del barri, on actualment hi ha: el parvulari del CEIP Germanes Bartomeu, el CAP de Rocafonda, les pistes de petanca de Rocafonda, el Camp Municipal de Futbol de Rocafonda, la Pista Poliesportiva Municipal de Rocafonda; i en el futur es preveu la construcció d’un nou equipament escolar al camí de Ca la Foneria.

 

El parc és també una de les actuacions més destacades del Projecte d’intervenció integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador, que està subvencionat amb 6,91 milions d’euros dels ajuts de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una especial atenció de la Generalitat de Catalunya.

 

Les obres es van adjudicar a l’UTE Parc de Rocafonda per un import de 2.750.598 euros. L’actuació estarà finançada al 50% per l’Ajuntament i per la Generalitat de Catalunya, amb l’ajut procedent de la convocatòria de la Llei de barris. Els treballs van començar al novembre de 2008.

 

 

Cinc zones diferenciades

 

El parc comptarà amb cinc zones tractades amb diferents materials i vegetació en funció de la finalitat de l’espai i la seva aproximació a la trama urbana o a la zona natural de la riera.

 

- Plaça d’accés des de la ronda de Rafael Estrany: situada a la coberta de l’aparcament soterrani, farà de preàmbul al parc amb una entrada des de la mateixa ronda. Aquest espai és el més urbà i combina paviments durs i tous, i zones de jocs infantils.

 

- Camí perimetral als equipaments: unirà la carretera de Mata, a l’extrem del parvulari del CEIP Germanes Bartomeu, amb la nova plaça sobre l’aparcament soterrani de la ronda de Rafael Estrany, i permetrà el passeig dels ciutadans. Les obres han permès configurar un nou perímetre per al camp de futbol on es preveu col·locar un quiosc-bar amb una zona d’ombra i uns bancs en forma de grada en els talussos que generarà el camí.

 

- Camí paral·lel a la riera de Sant Simó: es crea amb elements constructius més naturals com la llamborda envoltada de gespa, els murs de gabions de protecció i la passera de fusta. Hi haurà miradors de fusta enlairats sobre la riera per tal de visualitzar aquest espai natural. El passeig finalitzarà a l’alçada del camí de Ca la Foneria.

 

- Passera per sobre de la riera: una passera de fusta, que es construirà en una fase posterior a les obres que s’estan fent ara, permetrà al ciutadà travessar per sobre de la riera i també dirigir-se fins a la futura plaça.

 

- Espais diferents creats per camins: aquests elements seran tractats amb plantacions arbòries i arbustives així com amb entapissats en prat sec. Els talussos de la riera de Sant Simó es tractaran de forma unitària recuperant la vegetació pròpia de les lleres, com són els alocs, i eliminant les canyes. En concret es plantaran 3.851 m² de planta d’aloc. Entre l’actual equipament educatiu i l’assistencial es crearan zones d’ombra amb diferents plantacions. Entre el camí perimetral als equipaments i el paral·lel a la riera es faran diverses terrasses amb usos diferents.

 

 

La integració de la vegetació

 

Els paisatges propers al futur parc de Rocafonda són l’horta, que domina a la part baixa, mentre que a la part alta es combinen conreus i plantacions de secà. El parc de Rocafonda s’ha dissenyat amb la incorporació dels elements més convenients d’aquests entorns propers.