Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Deu start-ups participen en la primera edició del programa TecnoCampus StartHealth

Escoltar

Deu start-ups participen en la primera edició del programa TecnoCampus StartHealth

Té el suport d’ACCIÓ i vol ajudar les empreses participants a accelerar els seus negocis.

Foto: TecnoCampus
Foto: TecnoCampus

El TecnoCampus, amb el suport d’ACCIÓ, ha posat en marxa TecnoCampus StartHealth, un programa d'acceleració destinat a projectes d'alt potencial de creixement en el sector salut. El programa ofereix suport en la validació de la tecnologia i el model de negoci, en el llançament del producte al mercat i i en l'accés a finançament per accelerar el seu creixement.

StartHealth s'adreça a startups de nova creació, fins a cinc anys de vida, que desenvolupin innovacions tecnològiques vinculades al sector salut en els àmbits: Digital Health (Plataformes web, mòbils, IA, IoT, Big Data), Medical Devices (Instruments mèdics, Rehabilitació, Diagnosis malalties) i Biotech.

El passat 15 de juny es va tancar la convocatòria amb la recepció de 29 sol·licituds. El comitè d’avaluació, amb el suport d’ACCIÓ i amb assessorament d’un expert en el sector, n’ha seleccionat deu, que són les següents:

  • DeltaQon: dispositiu mèdic portàtil i fàcil d’utilitzar que proporciona mesures d’alta precisió del moviment articular del cos humà mitjançant sensors inercials. Incorpora una plataforma online amb tecnologia IOT i intel·ligència artificial que permet detectar malalties degeneratives causades per accidents o mals moviments.
  • PostOpAtHome: eina de telemedicina (mhealth) dissenyada per a la monitorització extrahospitalària del període postoperatori.
  • App per a la millora del diagnòstic i la gestió del risc de la disfàgia orofaringe en els hospitals mitjançant l’ús d’Intel·ligència Artificial.
  • IMAⓇHub (Intelligent Medication Assistant): plataforma de telemedicina que incorpora tecnologia d’intel·ligència artificial i Machine Learning que monitoritza l’adherència terapèutica en temps real per evitar oblits en la presa de la medicació i errors en la medicació, a més de predir el risc de recaigudes.
  • Dinbeat LIFE: monitor multiparamètric de butxaca que permet fer el tracking d’electrocardiograma, freqüència cardíaca i respiratòria, temperatura, oximetria, activitat i posició en pacients independentment de la seva localització i en temps real.
  • Sycai Medical: software basat en deep Learning i Big Data que ajuda els radiòlegs en la detecció de lesions pancreàtiques sobre imatges de TACs.
  • Breaz: COPD Detect: dispositiu per detectar de manera precoç la malaltia respiratòria crònica, MPOC, que bloqueja progressivament les vies respiratòries que provoca problemes respiratoris greus. El dispositiu està dissenyat específicament per a l’atenció primària (on hi ha la majoria de pacients no diagnosticats) com a eina per al cribratge ràpid de la malaltia pulmonar obstructiva crònica.
  • Age&TheCity: app vinculada a un wearable que utilitza tecnologia Big Data i Machine learning que ofereix recomanacions personalitzades que promouen l’envelliment saludable. Eina que ofereix informació molt útil per les autoritats sanitàries per implementar polítiques de salut pública orientades a millorar la prestació dels serveis i aconseguir que les ciutats siguin més saludables.
  • Exheus: ofereix informació en temps real a través de l’anàlisi de l’expressió dels gens (RNA) i la intel·ligència artificial que permet mesurar i controlar amb precisió els canvis que pateix el cos en funció de la nutrició i l'exercici realitzat mitjançant biomarcadors genètics, reduint els problemes de salut derivats i millorant el rendiment i la recuperació de forma personalitzada.
  • SeptiLoop: dispositiu mèdic que permet identificar casos de sepsis mitjançant una tecnologia i uns biomarcadors innovadors que permeten la identificació de la malaltia, en estadis molt prematurs i d’una manera molt ràpida.

Durant cinc mesos, les deu start-ups seleccionades gaudiran d’assessorament expert individualitzat, formació especialitzada, connexió amb l’ecosistema innovador, accés a finançament i espai de treball gratuït a la incubadora TecnoCampus.

El programa compta amb la col·laboració de Ship2B, Bstartup Health, UPF Ventures, 101 ventures, Barcelona Health Hub, Capital Cell, el Consorci Sanitari del Maresme, Fundació TIC Salut Social i la Diputació de Barcelona.