Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola de l’Espectador reivindica la importància de treballar les arts escèniques i la música als centres educatius

Escoltar

L’Escola de l’Espectador reivindica la importància de treballar les arts escèniques i la música als centres educatius

L’Escola aplega nou projectes amb la participació de més de 4.000 alumnes d’escoles i instituts de Mataró



El 25 d’abril se celebra la V Trobada escolar de flabiolaires, el primer dels nou projectes que la regidoria de Cultura i la d’Educació treballen conjuntament perquè més de 4.000 alumnes de la ciutat es desenvolupin creativament a través de les pràctiques artístiques. D’aquesta manera Mataró posa en relleu la importància de treballar les arts escèniques i la música als centres educatius i es consolida com una de les ciutats del país que més s’implica en aquests tipus de projectes que uneixen formació artística i programa educatiu.




Mostres de teatre a les escoles i als instituts, Tots Dansen i Mostra de Dansa




Les direccions d’Educació i de Cultura, amb la coordinació de l’equip pedagògic de l’Aula de Teatre i el Pla Educatiu d’Entorn, treballen en un gran projecte de ciutat: la Mostra de Teatre a les escoles i la Mostra de Teatre als instituts. La Mostra de Teatre a les escoles arriba a la setena edició amb la participació dels alumnes de cicle superior de primària de diverses escoles de la ciutat i del suport dels pedagogs teatrals de l’Aula de Teatre: Carla Lindström, Enric Domingo, Natàlia Sellarés i Toni Arteaga. Enguany el fil conductor de la Mostra és la poesia femenina, amb textos de Joana Raspall, la mataronina Lola Casas i Caroline Kent. Els centres que hi participen són les escoles Joan Coromines, Cor de Maria, Germanes Bertomeu, Camí del Mig i Torre Llauder que interpretaran les obres, del 22 al 25 de maig, a l’Institut Miquel Biada. L’espectacle és gratuït amb invitació que cal recollir a la seu d’Enseyament (Baixada de les Figueretes, 1, 2).




El dia 19 de maig, a les 19 h, el Teatre Monumental serà l’escenari de la unió dels alumnes de secundària de sis instituts de la ciutat a la 16a Mostra de Teatre als instituts. Els centres participants són: Alexandre Satorras, Damià Campeny, Thos i Codina, Josep Puig i Cadafalch, Laia l’Arquera i Miquel Biada. Els alumnes reflexionen sobre la informació i la realitat dels mitjans de comunicació. L’actor, guionista i director Ivan Morales s’ha encarregat de l’assessorament artístic, mentre que Enric Domingo ha estat el responsable de la coordinació de tot el procés. L’espectacle és gratuït amb invitació que cal recollir a la seu de Cultura (C. de Sant Josep, 9).




L’altre projecte que es farà al Teatre Monumental, els propers 25 i 26 de maig, serà la cinquena edició de Tots Dansen, un projecte del Mercat de les Flors, amb la col•laboració de la Xarxa Transversal. Els estudiants de secundària dels instituts Josep Puig i Cadafalch, Alexandre Satorras, Damià Campeny i Thos i Codina han treballat amb el coreògraf Ramon Baeza i els ballarins Daniel Rosado i Bàrbara Martín. L’espectacle és gratuït amb invitació que cal recollir a la seu de Cultura (C. de Sant Josep, 9).




El 28 d’abril, a les 12 h, a l’Espai Firal del Nou parc Central es farà l’acte de Cloenda de la setena edició de la Mostra de Dansa en el qual més de 1.200 alumnes de primer cicle de primària de 24 centres de la ciutat ballaran junts sis peces que han treballat prèviament a les aules.






Projectes musicals: Cantània i Musiquetes




Més de 1.100 alumnes de la ciutat i també d’escoles d’Argentona trepitjaran enguany l’escenari del Teatre Monumental a la 13a edició de Cantània a Mataró. Aquest projecte de l’Auditori de Barcelona i en el qual participen més de 35.000 alumnes d’arreu de Catalunya dóna l’oportunitat als alumnes de compartir un concert amb l’orquestra de l’Auditori. La cantata d’aquest any porta per nom “La nit dels malsons” i ha estat composta per Àlex Martínez i escrita per Marta Buchaca. Montse Meneses, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Josep Prats dirigiran les 27 escoles que cantaran en els sis concerts que es faran del 12 al 15 de maig.




“Musiquetes. Canten els més xics” és el nom del projecte pedagògic de la Xarxa de Cases de la Música que té per objectiu introduir els alumnes de primària al món de la música a partir del descobriment i el treball de cançons populars. La cantata “Allà a Mataró n’hi havia un tramvia” compta amb la direcció musical i arranjaments de Dani Álvarez. El grup La Coixinera acompanyarà musicalment els alumnes de cicle inicial de les 13 escoles de Mataró que cantaran els dies 6 i 7 de maig al Teatre Monumental.




El preu dels concerts de Cantània és de 5 euros i els de Musiquetes de 3 euros.




Des de la Direcció d’Educació s’organitzen dues trobades amb l’alumnat de la ciutat: “Migrasons”, que és el concert de final de curs de l’Escola Municipal de Música de Mataró que se celebrarà el 27 de maig a la plaça de Santa Anna, i la 5a Trobada escolar de flabiolaires el dia 25 d’abril. Aquesta darrera proposa actuacions a tres espais de la ciutat on els 500 alumnes participants mostraran el repertori treballat a l’aula durant el curs.






Tallers de l'Aula i monogràfics




Del 20 de maig al 22 de juny, uns 300 alumnes de l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró mostraran tot el treball fet durant el curs, escenificant diferents peces d’espectacles als Tallers de l’Aula. Les representacions es faran al Teatre Monumental i a Can Gassol i l’entrada és gratuïta amb invitació, que cal recollir a la seu de Cultura (C. de Sant Josep, 9).