Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme participa a Montevideo al 3r Seminari Internacional de Gestió de Residus

Escoltar

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme participa a Montevideo al 3r Seminari Internacional de Gestió de Residus

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, parlarà de la col·laboració público-privada

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme és un dels ens convidats al 3r Seminari Internacional de Gestió de Residus que se celebra a Montevideo (Uruguai) del 19 al 21 de març. Es tracta de la trobada anual més important sobre gestió de residus que se celebra a Amèrica Llatina i aplega a professionals i experts. 

 

El seminari està organitzat per la Intendencia de Montevideo i la Red Latinoamericana de Gestión de Residuos Sólidos (RELAGRES), a la qual es va adherir l’octubre passat el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme. L’acord té entre els seus objectius que el Consorci col·labori amb els membres de la xarxa llatinoamericana –institucions de Mèxic, Xile o Brasil, entre altres– en l’anàlisi de sistemes i tecnologies per implantar instal·lacions de gestió i tractament de residus en aquests països. Actualment Llatinoamèrica (588,6 milions de persones) té un urgent dèficit de plantes de tractament i els 200 milions de tones/any de residus municipals que generen es dipositen principalment a abocador.

 

La tercera edició del Seminari Internacional de Gestió de Residus se centrarà en els models de gestió de residus a les ciutats d’Amèrica Llatina. Preveu la presència d’experts d’algunes de les principals ciutats d’Argentina, Colòmbia, Uruguai, Brasil, Paraguai, Cuba, Bolívia, Costa Rica o Mèxic. L’Ajuntament de Barcelona, que es va adherir a RELAGRES a l’octubre igual que el Consorci del Maresme, també hi serà present.

 

L’alcalde de Mataró i president del consorci, Joan Mora, hi participarà dijous amb una conferència per explicar els diferents tipus de col·laboració público-privada en el tractament dels residus, quines són les fórmules de gestió més utilitzades a Europa i quines qüestions s’han de tenir en compte per triar la millor opció.

 

 

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

 

El Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme és una entitat administrativa constituïda per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Maresme i 28 municipis de la comarca. Gestiona el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, a Mataró, que inclou una planta de tractament de la fracció resta, una línia de tractament de residus voluminosos, estacions de transferència de les diferents fraccions recollides selectivament (matèria orgànica, vidre, envasos i paper i cartró) i una planta de valorització energètica del rebuig.

 

El Centre té també un important paper en la generació energètica i la lluita contra el canvi climàtic, ja que és un dels generadors d’energies renovables més importants de Catalunya i un referent per la diversitat dels seus orígens (coberta fotovoltaica, reaprofitament del biogàs, valorització energètica del rebuig, aportació de vapor al Tub verd per destinar-lo a la climatització d’edificis).