Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament adequarà l’antic Casal de la gent gran de Cerdanyola per reubicar l’Espai Jove del barri

Escoltar

L’Ajuntament adequarà l’antic Casal de la gent gran de Cerdanyola per reubicar l’Espai Jove del barri

El servei doblarà l’espai disponible i millorarà els recursos a disposició dels usuaris

L’edifici de l’antic Casal municipal de la Gent Gran de Cerdanyola serà a partir de l’any que ve la nova seu de l’Espai Jove del barri, trasllat que permetrà a aquest servei gairebé doblar les seves instal·lacions, especialitzar usos i augmentar el ventall i qualitat dels recursos a disposició dels usuaris. L’Ajuntament farà obres en l’equipament per adaptar-lo a la nova funcionalitat i amb l’objectiu que es converteixi en referent per a qualsevol activitat juvenil que es faci al barri, fins i tot  més enllà de l’activitat de l’Espai Jove.


 

Les instal·lacions de l’antic Casal de la Gent Gran (servei instal·lat ara al Centre Cívic Espai Gatassa) estan ubicades a l’edifici contigu al Centre Cívic Cerdanyola, amb entrada des del passeig de Ramon Berenguer III. L’equipament fa cantonada amb el carrer del Rosselló, on té una sortida d’emergència. A més, l’espai compta amb un pati exterior que dóna cap a la plaça de l’Onze de Setembre. L’edifici, en planta baixa i amb diferents sales i espais, ocupa una superfície de 502 m².

 

L’Espai Jove Cerdanyola funciona des de 1999 en un edifici annex al Centre Cívic Cerdanyola que consta d’una única sala polivalent i un petit espai per a estudi, amb una superfície construïda en conjunt de 272 m² que el servei comparteix amb altres entitats. Les instal·lacions són insuficients per absorbir el volum de població (Cerdanyola té 5.867 joves, un 26,1% del total de joves de la ciutat) i oferir totes les activitats que serien idònies.

 

El projecte del nou Espai Jove Cerdanyola es desenvolupa en el marc del Pla de Mandat 2016-2019, que entre els seus compromisos contempla l’ampliació dels recursos de les polítiques de joventut.

 

 


El projecte d'actuacions


 

Es realitzaran tot un seguit d’actuacions per reconvertir l’espai. Entre els treballs a realitzar, s’instal·laran més connexions per a ordinadors; s’eliminarà l’antiga barra de bar i se substituirà per un armari amb taulell i pica amb espai per a microones i farmaciola; s’unificaran dos despatxos per crear una sala de treball intern; s’habilitarà un espai d’atenció individual creant un tancament respecte a la sala polivalent; es farà un repintat i una adequació general de les instal·lacions.

 

La memòria valorada de les actuacions es va aprovar per decret el passat octubre i preveu un pressupost d’execució de 74.030,58 €. Abans de l’inici de les obres, aquestes s’han d’adjudicar a una empresa especialitzada. El termini d’execució serà de 10 setmanes i la previsió és tenir-les enllestides a mitjan del 2017 perquè l’Espai Jove comenci a funcionar al setembre en la nova ubicació.

 

 


Relació d'espais i usos


 

L’equipament comptarà amb els següents espais principals:

 

- Sala de treball intern de l’equip educatiu de l’Espai Jove (3 educadors/es més eventuals plans d’ocupació), per realitzar les tasques tècniques i administratives de la gestió diària.

 

- Sala polivalent, diàfana i de planta rectangular, que s’utilitzarà com a punt de trobada i espai relacional, i per a la realització de tallers, assemblees, espai de jocs, projeccions audiovisuals, xerrades i altres actes. També es podrà utilitzar com a espai complementari de suport a l’estudi en període d’exàmens.

 

- Espai individual d’atenció de persones usuàries o famílies.

 

- Sala annexa, amb polivalència d’usos i possibilitat de funcionar conjuntament amb la Sala polivalent. S’utilitzarà com a espai de trobada i joc (futbolí, tennis taula, etc.), realització de tallers i activitats en grup reduït.

 

- Sala d’estudi i d’informàtica, que estarà equipada amb 20 ordinadors amb accés a Internet i mobiliari.

 

 


La Xarxa d'Espais Joves


 

Mataró compta amb una xarxa de quatre Espais Joves ubicats a Cerdanyola, Rocafonda-El Palau, La Llàntia i Pla d’en Boet. Es tracta de serveis gratuïts adreçats a les persones de 12 a 25 anys, oberts de dimarts a dissabte de 16.30 a 20.30 h que, mitjançant un espai relacional, el suport a l’estudi i la dinamització socioeducativa, promouen la plena ciutadania i la igualtat d’oportunitats, esdevenen un altaveu de les iniciatives i opinions dels joves i promouen el seu desenvolupament personal integral.

 

Ofereixen nombrosos serveis específics –espai de trobada, suport a l’estudi, espais multimèdia, sales de joc i de formació– i una programació trimestral d’activitats (tallers, xerrades, assemblees, tornejos, sortides, etc.). També funcionen com a serveis d’informació juvenil.