Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampus i l’Associació d’Empresaris del Gènere de Punt impulsen un projecte de dinamització del tèxtil al Maresme

Escoltar

TecnoCampus i l’Associació d’Empresaris del Gènere de Punt impulsen un projecte de dinamització del tèxtil al Maresme

Una trentena d'empresaris del sector tèxtil han participat avui al TecnoCampus en una reunió inicial per engegar un projecte de dinamització del sector a la comarca, en especial als tallers de confecció i auxiliars. El projecte l'impulsen la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme i Associació d’Empresaris del Gènere de Punt del Maresme (ASEGEMA), amb la col·laboració de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) i amb el suport de Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya (SOC).




"Les empreses del sector que han sobreviscut és perquè han fet els deures. Ara hem de ser protagonistes del procés de reindustrialització", ha apuntat el president del TecnoCampus i regidor de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Rey. El president d'ASEGEMA, Paulí Aluart, ha destacat que hi ha possibilitats reals de retorn de produccions que amb la crisi i l'obertura aranzelària van marxar cap a l'Àsia. Aluart ha assenyalat que des de llavors hi ha hagut una reducció del 50% de les empreses de gènere de punt de la comarca, i ha afegit que la proximitat al consumidor pot ser una gran oportunitat en el moment en què la demanda interna millori. "Els darrers anys moltes grans distribuidores han fabricat fora, en alguns casos en condicions com les que hem vist recentment a Bangladesh; és el moment de donar valor a les coses que es fan aquí", ha conclòs.




Mataró treballa des de fa anys, primer a través de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica i actualment mitjançant el servei de dinamització del teixit empresarial del TecnoCampus, en el suport al tèxtil. La iniciativa presentada avui forma part d'aquestes accions, amb diverses línies d'accions com la millora formativa dels treballadors o la cooperació empresarial.

 


Igualada, Terrassa, Sabadell i Manresa són les altres ciutats amb les quals Mataró treballa coordinadament aquest projecte. En el cas de Mataró, l'impuls se centrarà a trobar fórmules perquè les empreses siguin capaces de captar el retorn de la producció des de l'Àsia i fer que s'instal•li a Mataró i a la comarca del Maresme.