Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 800 alumnes de primària de Mataró aprendran seguretat viària a través d'una obra de teatre

Escoltar

Més de 800 alumnes de primària de Mataró aprendran seguretat viària a través d'una obra de teatre

Més de 800 alumnes de 3r de primària dels centres educatius de Mataró assistiran demà 27 de setembre i dimecres 3 d'octubre a la representació de l'espectacle "STOP. Una nova aventura dels Superagents de la Ketty", que tindrà lloc al Teatre Monumental. L'obra incideix en la importància que els més petits coneguin conceptes de mobilitat segura i sostenible per contribuir a la formació de vianants i conductors de futur responsables

L'obra és una iniciativa que la Fundació RACC ofereix de forma gratuïta als escolars, i que compta amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit (SCT) i de l'Ajuntament de Mataró, a través del Servei de Policia Local.

Objectiu pedagògic i argument de l'obra

L'educació viària és el punt de partida d'aquest espectacle infantil. A partir de l'aprenentatge dels principals senyals de trànsit, s'ha construït una obra de teatre clara en les seves idees i amb un ritme trepidant. L'espectacle dura 60 minuts i va a càrrec de la Companyia Gralla. Es faran dues funcions demà i dues més el proper dimecres, a les 10.00 i a les 11.30 hores.

A l'obra es representa una ciutat on hi ha un terrible caos circulatori, amb embussos, cues, cotxes per tots costats, vianants que no poden creuar amb seguretat els carrers, el soroll dels clàxons és ensordidor, etc. El malvat Doctor Què, en el seu afany per dominar el món, ha robat tots els senyals de trànsit. Per solucionar-ho, els responsables de la ciutat han decidit avisar al millor grup d'operacions especials del món: "Els superagents de Ketty", tres exagents de policia que faran servir tot el seu ingeni, el seu saber i la seva intuïció per resoldre el cas.

Compromís amb la formació viària

Des de l'Ajuntament de Mataró es duen a terme diferents accions vers la mobilitat segura i sostenible. L'any 2006 van assistir 823 ciutadans a les sessions "alternativa a la denúncia" dirigides als ciutadans que han comés infraccions de trànsit de caràcter lleu. Tanmateix en el curs escolar 2006/2007 van participar  en el programa d'Educació Viària, Prevenció i Civisme de la Policia Local uns 9.053 alumnes dels centres docents de Mataró.

La Fundació RACC desenvolupa des de l'any 1994 el Programa d'Educació Viària, antecessor del Programa d'Educació per la Mobilitat que ha permès a més de 150.000 nens i nenes de tota Espanya realitzar el seu primer contacte amb el món de la seguretat viària. Juntament amb el desenvolupament de programes en l'àmbit escolar, la Fundació ha impulsat altres accions de caràcter formatiu, com la col·laboració amb administracions en el desenvolupament de campanyes informatives o activitats en un entorn lúdic com l'obra de teatre STOP o l'activitat formativa amb bicicletes.