Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dues-centes persones participen al Teatre Monumental a la gala final del projecte “Mataró, ciutat de valors”

Escoltar

Dues-centes persones participen al Teatre Monumental a la gala final del projecte “Mataró, ciutat de valors”



Mataró ha tancat aquesta nit el projecte “Mataró, ciutat de valors” amb una gala molt participativa al Teatre Monumental presidida per l’alcalde, Joan Mora, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. Dues-centes persones membres de diverses entitats de la ciutat han trepitjat l’escenari per celebrar aquest projecte pioner a Catalunya i en el qual han treballat més de cent entitats de la ciutat. El cofundador de la revista Valors, Joan Salicrú, ha agrait a les entitats la seva implicació i participació a les activitats programades


 

La gala, presentada per l’actriu Meritxell Duró, ha estat un resum de les més de seixanta activitats a l’entorn dels valors que durant han tingut lloc a la capital del Maresme durant el 2014. Un dels moments àlgids de l’espectacle ha estat quan noranta-sis nens de l’Escola Torre Llauder han cantat l’himne Sóc Corgròs, un personatge amb el cap en forma de cor que és el símbol d’aquest projecte.

 

A més, també s’ha entrevistat en directe el periodista mataroní Vador Lladó, l’escriptora Lola Casas ha llegit un conte i han actuat el mag Adan, la cantant de musicals Lourdes Fabrés i els nois i noies de l’Aula de Teatre de Mataró, de La SaCa de la Sala Cabanyes, de l’Escola de Ballet Marta Bustamante, de l’escola de Dansa Heidi Consegal i de la Fundació El Maresme, tots ells acompanyats pels professors de l’Escola Municipal de Música.

 

Fins i tot, en un moment de l’espectacle, les sis-centes persones que l’han seguit en directe, s’han vist sorpresos per l’arribada des del passat de tres mataronins il·lustres: Josep Garcia Oliver, president de la Caixa d’Estalvis de Mataró; Miquel Biada, promotor del primer ferrocarril de la península; i Josep Puig i Cadafalch, arquitecte i president de la Mancomunitat de Catalunya. Ells tres han aparegut en representació de la dotzena de mataronins històrics que la ciutat ha reivindicat enguany en el marc d’aquest projecte.

 

 

Mataró, ciutat de valors

 

Amb aquest espectacle s’ha tancat el projecte ‘Mataró, ciutat de valors’, una iniciativa impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Mataró i l’Associació Cultural Valors, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que ha estat possible gràcies al centenar d’associacions i institucions de la ciutat que han participat activament en el projecte.

 

Durant aquest any, a part de potenciar les activitats amb valors que tradicionalment ja tenen lloc a la ciutat, a Mataró s’han organitzat activitats específiques de reflexió i treball entorn de dotze valors escollits, un per mes - compromís, l’alteritat, l’esforç, la justícia, la sostenibilitat, el civisme, la cooperació, l’acollida, la identitat, l’experiència, la iniciativa i la il·lusió-.  

 

Activitats de característiques molt diverses (conta contes, marxes, espectacles de carrer, lectura de manifestos, conferències, exposicions, obres de teatre, debats, jornades de portes obertes, concursos...), però tots amb un nexe comú: la reflexió entorn dels valors. A més, també s’ha aprofitat aquest projecte per a treballar els valors de forma transversal en àmbits com l’esport, l’educació o la cultura. De fet, gràcies a aquesta iniciativa, algunes entitats han incorporat la reflexió entorn dels valors en la seva dinàmica habitual.

 

Entre totes les accions destaca la redacció del ‘Manifest dels valors de l’esport’ per part de totes les entitats esportives de la ciutat; la trobada dels Valors dels Castells, amb la presència d’onze colles arribades d’arreu de Catalunya convidades pels amfitrions, Capgrossos de Mataró; l’homenatge popular a la figura de Miquel Biada i la primera línia de tren peninsular; la composició i interpretació de la cançó Sóc Corgròs per part dels nens i nenes de l’Escola Torre Llauder; l’exposició Sant Lluc per l’Art dedicada a la identitat; les mensuals sessions de contacontes de les biblioteques de Mataró o l’exhibició de danses tradicionals i els seus valors, entre molts d’altres.