Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró serà la seu de la segona reunió de les societats municipals d’aigua consorciades al CONGIAC

Escoltar

Aigües de Mataró serà la seu de la segona reunió de les societats municipals d’aigua consorciades al CONGIAC

Són presents les societats que gestionen el cicle de l’aigua a 14 municipis

Demà dimecres 28 d’abril Aigües de Mataró serà la seu de la segona reunió de directius de les empreses municipals associades al GIACSA-CONGIAC (Consorci per la Gestió Integral de l’Aigua), desprès de la celebrada l’any 2008 a Manresa. L’objectiu de la jornada és posar en comú la situació actual de la gestió del cicle de l’aigua a Catalunya i establir punts d’acord cara al futur entre les societats municipals associades.

 

En aquesta reunió s’exposaran les línies estratègiques i organitzatives del GIACSA-CONGIAC, així com l’aplicació dels sistemes d’informació d’Aigües de Mataró en la gestió del cicle integral de l’aigua, de la mà de Joan Gaya, actual gerent de GIACSA, i Rafael Montserrat, gerent d’Aigües de Mataró.

 

Les jornades comptaran amb la presència de l’alcalde de l’Ajuntament de Mataró, Joan Antoni Baron, qui durà a terme la inauguració de la trobada. 

 

 

Per un model de gestió pública de l’aigua

 

Fundat l’any 1997, el Consorci per a la gestió d’Aigües de Catalunya (CONGIAC) és una entitat pública de base associativa i caràcter local que agrupa diversos ajuntaments implicats directament en el cicle integral de l’aigua i el medi ambient a través de les seves empreses municipals o dels instruments públics del consorci. Actualment està format per les Societats Municipals Catalanes que gestionen el cicle de l’aigua de 14 municipis catalans: Camprodon, Manresa, Mataró, El Prat de Llobregat, Reus, Tortosa, Tremp, Vilafranca del Penedès, Vilanova i Geltrú, Campdevànol, Sant Bartomeu del Grau i Figaró-Montmany, La Seu d’Urgell i Argentona.

 

El CONGIAC ha constituït una societat pública, GIACSA, propietat dels municipis consorciats, i que és l’instrument per a la prestació de serveis als socis. De fet, entre els seus objectius destaca l’aposta per la titularitat pública de la gestió dels recursos hidrològics i la defensa dels interessos dels municipis associats front de les administracions hidràuliques territorials, institucionals i tercers.

 

L’aigua total subministrada pel GIACSA-CONGIAC suposa 40 Hm³ que en la majoria de casos s’acompanya de la gestió d’altres serveis com el clavegueram o la depuració d’aigües residuals. En total gestiona els interessos de 615.535 habitants i té una facturació anual de 70 milions d’euros.