Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la cloenda del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola per al curs 2013-2014

Escoltar

Mataró acull la cloenda del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola per al curs 2013-2014

Tres escoles de la ciutat han participat aquest any a la iniciativa

L’Auditori del TecnoCampus ha acollit aquest matí el Plenari del projecte pilot Cultura Emprenedora a l’Escola 2013-2014, que ha servit de cloenda de la iniciativa per al curs finalitzat. Tres escoles de Mataró han participat aquest any al projecte, destinat a fomentar l’esperit emprenedor entre els més joves.

 

El regidor d’Ensenyament, Pere Galbany, i el diputat delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Joan Roca, han fet l’obertura de l’acte. La cloenda ha anat a càrrec de Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Mataró i president de la Fundació Tecnocampus.

 

A l’acte s’ha presentat la ponència “La creativitat com a actiu de l’emprenedoria”, a càrrec de Pep Torres, inventor, emprenedor i director del Museu dels Invents i les Idees de Barcelona, i s’han mostrat els resultats de l’avaluació del projecte durant aquest curs. Tant els municipis participants, com els equips directius de les escoles, el professorat, les famílies i l’alumnat han valorat positivament l’experiència.

 

 

Creació de cooperatives

 

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola integra els continguts de les diferents matèries a partir d’un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes, la venda en una fira o mercat local i la sol·licitud d’un microcrèdit. La Diputació de Barcelona impulsa el projecte, que enguany ha comptat amb la participació de 31 municipis de la província i 53 escoles (amb 2196 alumnes). A Mataró, es desenvolupa amb el suport de l’Ajuntament i de la Fundació TecnoCampus.

 

Aquest ha estat el tercer any que escolars de Mataró fan de petits emprenedors. Les 3 escoles participants han creat 6 cooperatives amb els alumnes de 6è curs:

 

- Escola la Llàntia: cooperatives Espress i Xprite

- Escola Àngela Bransuela: cooperatives Supercoopex i Cooperativation

- Escola Josep Manuel Peramàs: cooperatives Coopetots i Euromás

 

El passat 1 de juny els alumnes van poder vendre els productes artesans que havien elaborat a la Fireta de Primavera, i posteriorment han fet donació a una entitat sense ànim de lucre d’un percentatge dels beneficis, en un exercici de responsabilitat social. Les entitats triades han estat: Associació Familiars Alzheimer Maresme, Taller d’Idees, Protectora d’Animals de Mataró, Maresme Oncològic, L’Hora Violeta, i La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.

 

Mataró és una ciutat capdavantera en cooperativisme amb més de 140 any d’història. Com a novetat, el projecte pilot ha comptat aquest curs amb la col·laboració de la Fundació Unió de Cooperadors, i en concret del seu president, Àngel Puig, que ha fet xerrades als centres escolars de la ciutat que han participat a la iniciativa.