Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rep un Premi a les Bones Pràctiques Locals contra la Violència de Gènere 2014

Escoltar

L’Ajuntament rep un Premi a les Bones Pràctiques Locals contra la Violència de Gènere 2014

El Ministeri i la FEMP guardonen els tallers de prevenció contra la violència masclista “Bon rotllo” adreçats a joves

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a través de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha guardonat l’Ajuntament de Mataró amb un dels Premis a les Bones Pràctiques Locals contra la Violència de Gènere 2014.


 

Es tracta de la tercera edició d’aquests reconeixements que tenen com a objectiu fomentar l’intercanvi d’experiències i reconèixer les actuacions més eficaces i innovadores en aquest àmbit.

 

El Ministeri ha premiat 9 ents locals, classificats en 3 àrees: sensibilització, atenció i suport, i detecció i coordinació. El guardó de Mataró correspon a l’àmbit de sensibilització i s’atorga pels tallers de prevenció de la violència masclista entre els joves que es porta a terme amb els joves sota el títol “Bon rotllo”. En aquesta mateixa categoria han estat guardonats els ajuntaments de Vilagarcía de Arousa i Alcorcón.

 

A l’àrea d’atenció i suport han rebut premi l’Ajuntament de Barakaldo, la Mancomunitat de La Safor i el Cabildo de Gran Canaria. I a l’àmbit de detecció i coordinació els ajuntaments de Campo de Criptana, Càdis i Puente Genil.

 

 

Tallers “Bon rotllo”

 

Els tallers de prevenció contra la violència masclista “Bon rotllo” els impulsa l’Ajuntament i van adreçats especialment a estudiants de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i Plans d’Iniciació Professional. Es realitzen als centres educatius i consisteixen en sessions de dues hores que es presenten en format de taller participatiu. Durant aquestes es realitzen diferents dinàmiques amb l’objectiu de que els joves puguin conèixer i reconèixer els diferents tipus de violència existents (psicològica, física, sexual, i econòmica), entenguin l’origen d’aquestes violències, i coneguin quins recursos existeixen al municipi que estan treballant en aquest àmbit. Durant el 2014 es van realitzar 67 tallers i hi van participar 1.687 alumnes de 15 centres educatius de la ciutat.

 

Les escoles o instituts on es van impartir són: Institut Damià Campeny, Institut Alexandre Satorras, Insttitut Pla d’en Boet, Institut Miquel Biada, Insitut Thos i Codina, GEM, Escola Freta, Maristes Valldemia, Institut Puig i Cadafalch, Escola Pia Santa Anna, Divina Providència, Sol Ixent, Mare De Déu de Lourdes, El Turó i Salesians.

 

Aquests tallers de sensibilització es venen realitzant des del 2005. Les responsables de la impartició d’aquests tallers van fer un estudi entre els participants i dels resultats els resultats van ser publicats al 2011 al llibre “Prevenció de la violència de genero en la adolescencia”, de les autores Montse Prat i Margaritat Petit, de l´editorial Icaria i que va rebre el suport del Ministerio d´Igualtat a través del Instituto de la Mujer.