Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El parc TecnoCampusMataró comença a prendre forma amb la col·locació de la primer pedra

Escoltar

El parc TecnoCampusMataró comença a prendre forma amb la col·locació de la primer pedra

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i la presidenta del Parc TCM i de la Fundació Tecnocampus, Pilar González-Agàpito, han col·locat aquest migdia la primera pedra del parc TecnoCampusMataró. Amb aquest acte s'inicia la construcció del parc tecnològic a la capital del Maresme, que esdevindrà un espai de referència per als emprenedors i els innovadors de tot Catalunya.

Universitat, empresa i centres de recerca i desenvolupament compartiran el mateix espai al parc TecnoCampusMataró. La finalitat del nou parc tecnològic i d'innovació és crear un entorn capaç d'accelerar els processos d'innovació mitjançant la transferència i la difusió de tecnologia que permeti l'increment de la competitivitat, la creació de noves empreses en sectors emergents i la millora de la capacitació professional dels treballadors i les treballadores. El parc s'adapta al teixit productiu propi del territori, respon a les necessitats locals i s'integra en l'estratègia de ciutat.

Per a la construcció del parc, s'ha constituït recentment l'entitat pública empresarial Parc TCM que gestionarà i farà el seguiment de la construcció del parc tecnològic TecnoCampusMataró al sector del Rengle. El consell d'administració està format per representants escollits pels grups municipals, en la mateixa proporció numèrica que les comissions informatives de l'Ajuntament. La presidenta del consell d'administració és PilarGonzàlez Agápito, i Arcadi Vilert n'és el vicepresident.

Desenvolupament econòmic i social

L'Ajuntament de Mataró impulsa el parc TecnoCampusMataró com un projecte de ciutat, que s'alinea amb l'estratègia municipal seguint un pla únic que aglutina els esforços de tots els agents implicats en el desenvolupament de la Societat del Coneixement.

El nou espai permetrà la instal·lació de 75 empreses de base tecnològica, la generació de més de 20 noves empreses cada any i la creació o consolidació de 2.000 llocs de treball (3,4% de la població activa de Mataró).

A nivell universitari, al parc TecnoCampusMataró s'oferiran titulacions en l'àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), audiovisuals, turisme i empresarials, i es graduaran més de 200 estudiants anualment. D'altra banda, permetrà l'ampliació de l'oferta de formació contínua de postgrau. La repercussió del parc sobre el PIB municipal es traduirà en un increment d'entre el 4 i el 4,5%.

Espais del parc TecnoCampusMataró

El parc TecnoCampusMataró comptarà amb cinc espais diferenciats: TCM 1 (Universitats i serveis complementaris); TCM 2 (Incubadora, Centre R+D+i); TCM 3 (Edifici d'innovació); TCM 4 (Centre de congressos i de reunions); i TCM 5 (Aparcament públic).