Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop d'un centenar de persones troben feina mitjançant el programa InserText

Escoltar

Prop d'un centenar de persones troben feina mitjançant el programa InserText

El projecte celebra aquesta tarda al TecnoCampus l’acte de cloenda de la segona edició

La Sala Burriac del TecnoCampus està previst que aculli aquesta tarda a les 19 h l’acte de cloenda de la segona edició del projecte InserText de promoció de l’ocupació al sector tèxtil al Maresme impulsat pel Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) i cofinançat per la Diputació de Barcelona. En el transcurs de l’acte es presentaran els resultats del projecte i es lliuraran els reconeixements a les empreses col·laboradores i els diplomes de la formació realitzada per les persones participants. Està previst que hi participi el regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, i el president de l’Associació d’Empresaris de Gèneres de Punt de Mataró i Comarca (ASEGEMA), Paulí Aluart.

 


Les dues edicions d’InserText han comptat amb la participació total de 160 persones i 113 empreses del sector tèxtil. 94 persones han trobat feina gràcies a aquest programa i la borsa de treball del Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) ha gestionat 188 ofertes de feina del sector tèxtil. En la primera edició d’InserText s’hi van adherir més de 70 empreses del territori i hi van participar més de 80 persones en situació d’atur. La segona edició del projecte, que es va iniciar a l’octubre de 2016, ha comptat amb l’adhesió de 61 empreses i la participació de 79 persones.

 


En aquesta segona edició 28 empreses han sol·licitat acollir-se a la subvenció per contractació que ofereix InserText. L’Ajuntament destina 54.000 € del pressupost total del projecte a aquesta acció. L’any passat es van atorgar 22.250 € en concepte de subvencions a les empreses.

 




Objectius d’InserText


El projecte InserText es va iniciar l’any 2015 com a projecte pilot per contribuir a la recuperació d’un dels principals sectors industrials de la comarca del Maresme, el sector del tèxtil i la confecció (gènere de punt), identificat com a clúster per les entitats municipals i empresarials i la patronal de la comarca.

 


Entre els principals objectius d’InserText es troba millorar l’ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat de treball de persones desocupades, i fomentar la seva contractació en el sector del tèxtil i la confecció donant resposta a les necessitats de les empreses del sector. Per aconseguir-ho, s’han dut a terme accions de formació tècnica especialitzada al sector tèxtil, formació transversal en gestió dels canvis i la presa de decisions, pràctiques en empreses del sector, trobades entre persones i empreses del sector (jornada TextWorking), gestió d’ofertes de feina de perfils especialitzats al sector, subvenció a la contractació i assessorament individualitzat.

 


Un dels pilars fonamentals del projecte per aconseguir els millors resultats és fomentar la col•laboració público privada, eix fonamental per donar suport a la recuperació del sector.

 


El projecte InserText compta amb la col•laboració de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, EURECAT, ASEGEMA, FAGEM, el Centre de Recerca i Transferència Tecnològica del Tèxtil de Canet de Mar (CRTTT) i els sindicats CCOO i UGT. També hi participen els serveis locals d’ocupació amb major presència d’indústria tèxtil del Maresme: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Canet de Mar, Pineda de Mar i el Consell Comarcal del Maresme.