Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró endega dues jornades de treball per a introduir elements de canvi i millora en alguns aspectes de Les Santes

Escoltar

Mataró endega dues jornades de treball per a introduir elements de canvi i millora en alguns aspectes de Les Santes

Les jornades de treball es faran els dies 11 i 25 de febrer, de 10 a 13 h, al Centre Cívic Cabot i Barba. Es convida a tota la ciutadania a participar i aportar el seu punt de vista per a fer créixer Les Santes

Les Santes, Festa Patrimonial d’Interès Nacional, és una de les millors festes majors del país. Es viuen intensament, es comparteixen, el públic s’hi identifica, però sempre hi ha espai per a la millora i per a canviar la mirada amb la qual es treballen i es viuen. Per aquest motiu, es vol obrir espais de debat que ajudin a detectar diferents interessos i sensibilitats per anar incorporant a la festa major.

Per això els dies 11 i 25 de febrer es realitzaran cinc grups de debat sobre qüestions que afecten el funcionament, l’organització i els formats de la festa i que es consideren importants poder treballar i consensuar amb els diferents agents implicats i amb la ciutadania en general.

El dia 11 de febrer es tractarà:

Accessibilitat: davant la necessitat de respondre a les demandes de la ciutadania i concebre les activitats des d’una perspectiva inclusiva, accessible i oberta, cal plantejar alguns canvis o matisos en la manera com es desenvolupen algunes de les activitats actualment. Com es pot fer una festa oberta a tothom? Quina és la millor fórmula?

Voluntariat: l’organització de la Festa Major i  de l’activitat de cultura popular és possible gràcies a la implicació voluntària d’una part de la ciutadania. El suport d’aquestes persones i d’altres que col·laboren en els diversos actes que conformen la festa necessita promoure's, donar-se a conèixer i guanyar noves implicacions. Com es pot arribar a un segment més ampli de la població?

Programació: la programació d’actes tradicionals i de consuetud, es complementa amb activitats culturals de diversos tipus: música, circ, teatre... Una programació cultural pensada per a tots els públics. Com s’ha de cercar la millor programació? Cal promoure les iniciatives locals i emergents o cercar grans referents de l’actualitat?

El dia 25 de febrer es tractarà:

Perspectiva de gènere: cal poder analitzar Les Santes des de la perspectiva de gènere, valorant el paper de l’home i la dona en cada un dels seus àmbits, tant en l’organització, la celebració i la participació, com en allò que es deriva de la celebració de la festa; amb l’objectiu d’eliminar les possibles desigualtats existents. Què es pot fer perquè tothom hi sigui més present i amb un paper més rellevant? Com s’atenen els riscos que hi puguin sorgir?

Consuetud: la Festa Major compta amb una estructura definida que el pas del temps ha concretat quins en són els actes tradicionals i qui són els participants en aquests. Cal fomentar espais per a la incorporació de nou actes? Cal redefinir els actuals per permetre la incorporació de nou col·lectius?

Per a participar-hi caldrà una inscripció prèvia, a través del web lessantes.cat, que estarà actiu a partir del dia 3 de febrer.