Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull una reunió de treball de l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees

Escoltar

Mataró acull una reunió de treball de l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees

Una vintena de responsables polítics i tècnics de l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE-España) s'han reunit avui a l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) per valorar l'estat de desenvolupament dels plans estratègics tèxtils locals que es desenvolupen als diferents municipis i per preparar el comitè executiu d'ACTE Europa que tindrà lloc a Brussel·les els propers 18 i 19 de setembre.

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM),  Alícia Romero, ha assistit a la trobada, que ha estat presidida pel vice-president d'ACTE-España, Josep Aran. El president d'ACTE-España, Teo Romero, s'ha incorporat també en el decurs de la mateixa.

A la reunió han assistit representants dels ajuntaments de Mataró, Terrassa, Sabadell, Badalona, Manresa i Igualada; i també de la Diputació de Barcelona, del Consell Comarcal del Vallès Occidental, del Consorci d'Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès Occidental i dels centres tecnològics Cetemmsa i LEITAT.

Proposta sobre moda i salut

A la reunió del comitè executiu d'ACTE que tindrà lloc a Brussel·les la setmana que ve es preveu aprovar una petició per augmentar els controls a nivell europeu dels productes tèxtils extracomunitaris, per tal d'evitar possibles afectacions a la salut dels consumidors. De forma paral·lela, els sindicats europeus del tèxtil també tenen previst aprovar la mateixa proposta. ACTE endegarà després una campanya d'adhesions abans d'elevar la petició a la Comissió Europea.

Accions de millora del tèxtil a Mataró

La presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, ha fet balanç durant la reunió d'avui de les accions desenvolupades per l'Ajuntament de Mataró amb el doble objectiu de millorar la competitivitat del sector i d'atendre les necessitats dels treballadors d'empreses que han de tancar o estan afectades per expedients de regulació de plantilla. En aquest sentit, l'IMPEM desenvolupa el programa de Serveis Integrals per al Tèxtil, amb projectes d'assessorament personalitzats per a 13 empreses.

D'altra banda, des de la posada en marxa d'aquest programa, el Servei d'Ocupació de l'IMPEM ha atès 313 persones provinents d'empreses del sector tèxtil que han hagut de tancar o reduir plantilla. Aquests treballadors han rebut assessorament especialitzat per facilitar el seu reciclatge professional, i un 52% dels mateixos ja han trobat feina.