Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament facilita que 7 entitats del tercer sector puguin contractar personal en risc d’exclusió social

Escoltar

L’Ajuntament facilita que 7 entitats del tercer sector puguin contractar personal en risc d’exclusió social

La Diputació ha atorgat una subvenció de 72.000 € per fomentar l’ocupació local i de suport a la integració social



L’Ajuntament de Mataró ha rebut una subvenció de 72.700 € de la Diputació de Barcelona, emmarcada dins el Programa complementari de foment de l’ocupació local i de suport a la integració social, a través de la qual 7 entitats del tercer sector podran contractar persones en risc d’exclusió social per donar suport a les seves activitats d’atenció social.


 

Divendres passat, 13 de maig, va tenir lloc la primera reunió amb les 7 entitats que podran contractar personal en aquesta modalitat. Es tracta de la Fundació privada El Maresme, Càritas Interparroquial Mataró, Centre de Formació i Prevenció, Salesians Sant Jordi, Creu Roja, Fundació Sant Joaquim i l’associació AGIM. Aquestes entitats estan prestant serveis en conveni amb l’Ajuntament de Mataró dins de l’àmbit dels Serveis Socials i amb aquesta subvenció es pretén reforçar la feina que fan per les persones més vulnerables.

 

La subvenció permet la contractació, com a plans d’ocupació, durant 6 mesos de 7 persones que hauran d’estar inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya. A més, hauran de formar part d'un col·lectiu en risc d'exclusió social i comptar amb un informe favorable per part dels serveis socials municipals en aquest sentit, tot responent a alguna de les tipologies de risc definides.

 

Els col·lectius en situació de risc d'exclusió social que defineix la Diputació de Barcelona són els següents:

 

. Aturats de llarga durada de més de 45 anys en situació de vulnerabilitat.

. Persones destinatàries de la renda mínima d'inserció i persones que no hi poden accedir perquè no compleixen els requisits però que es troben, segons el parer dels serveis socials competents, en situació de risc d'exclusió.

. Joves majors de 16 anys i menors de 30 provinents d'institucions de protecció de menors.

. Joves majors de 16 anys i menors de 25 que han abandonat els estudis i que presenten moltes dificultats d'ocupabilitat.

. Persones amb problemes de drogoaddicció o alcoholisme que es trobin en procés de rehabilitació i reinserció social.

. Interns de centres penitenciaris la situació dels quals els permeti accedir a una ocupació, persones en llibertat condicional i persones exrecluses.

. Persones amb disminució física, psíquica o sensorial o amb malalties mentals que tinguin possibilitats d'inserció en el món laboral.

. Altres col·lectius a valoració dels serveis socials municipals.

 

Així mateix, els Serveis Socials valoraran aquesta situació de risc de conformitat amb la situació de cadascú: personal, familiar-relacional, socioeconòmica i políticoadministrativa i de protecció social.  

 

El Programa complementari de foment de l'ocupació local i de suport a la integració social de la Diputació de Barcelona destina ajuts econòmics als governs locals per a plans d'ocupació, incidint en la millora de l'ocupabilitat present i futura de les persones aturades amb una atenció diferenciada per als col·lectius més vulnerables, tot considerant un reforçament dels serveis socials municipals i un reconeixement a la tasca de les entitats del tercer sector, i potenciant també les empreses i entitats privades per la seva capacitat de generar oportunitats laborals i de millorar la competitivitat del teixit productiu local.