Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ca l’Arenas mostra els moments més destacats en el món de l’art a Mataró des del 1996 al 2006

Escoltar

Ca l’Arenas mostra els moments més destacats en el món de l’art a Mataró des del 1996 al 2006

El 19 de febrer s’inaugura el segon tram d’“Art a Mataró. 1984-2016. Anys d’actituds i possibilitats”



Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró inaugura aquest divendres 19 de febrer, a les 19.30 h, el segon tram de la mostra “Art a Mataró. 1984-2016. Anys d’actituds i possibilitats”, comissariada per Anna Capella i que representa la tercera temporada del cicle “Revisions. 75 anys d’art i cultura a Mataró”, iniciat l’any 2013. Fins al 29 de maig el centre d’art repassa la intensa activitat cultural i artística desenvolupada a Mataró del 1996 al 2006.


 

Aquest segon tram comprèn la franja entre el 1996 al 2006 i recorda diferents moments claus com el fet que el 1996 el museu és de nou Museu de Mataró, s’inaugura Can Palauet, i l’any 2002 apareix l’Espai F.

 

El plantejament expositiu d’aquesta temporada ofereix dues possibilitats d’aproximació a aquesta relectura de trenta anys: una, seguint l’accent de la política i la gestió en arts visuals a la ciutat; i una altra, descobrint la progressió dels interessos i les actituds dels artistes que hi han participat.

 

Al primer pis s’hi podrà veure el paper que juguen dos nous equipaments: Can Palauet, el nou centre neuràlgic de les exposicions d’art, i l’Espai F, actiu fins al 2009 i que acull la programació emergent, les mostres d’art jove i del taller de gravat.

 

També en aquest pis s’hi explica les donacions d’art al museu i a la ciutat amb destacades donacions, i el llegat dels germans Arenas que l’any 2003 signen amb l’Ajuntament de Mataró. D’aquest nombrós llegat es mostra una petita part de l’aspecte menys conegut de l’obra de Jordi Arenas: esbossos, assajos i projectes dels seus treballs escultòrics.

 

Sense marxar del primer pis el visitant podrà descobrir que les obres del Museu van viatjar per diferents ciutats catalanes i fins i tot a Mèxic amb una col·lecció completa dels gravats de Goya, així com també la intensa activitat expositiva d’artistes locals i forans permet dur a terme el projecte d’ampliar el fons d’art contemporani de la ciutat amb la participació de 26 artistes de renom del 1997 al 2000.

 

La Sala 1 i la Galeria són els espais de “La col·lecció imaginada”, una exposició col·lectiva a partir d’obra escollida entre l’exposada o creada durant cada tram, tenint en compte que durant aquestes tres dècades s’ha vist el treball de més de 800 autors. En aquest tram hi participen:  Salvador Dalí, Ángeles Santos, Jaume Sans, J. M. Calleja, Mayte Vieta, Josep Guinovart, Manuel Cusachs, Dani Montlleó, Ita Puig, Octavi Comeron, Toni Giró, Pep Duran Esteva, Mireya Masó, Manuel Prieto, Perecoll, Pere Viada, Josep Novellas, Pere Fradera, Begoña Montalbán, Maria Cusachs, Llucià González Viza, J. M. Codina, Ignasi Aballí, Marta Petit i Ignasi López.

 

La Sala 2 amb el títol “Amb fitxa d’inventari” està destinada a les produccions del M|A|C i en aquesta ocasió la protagonista és l’artista mataronina Mia Llauder que presenta “Cíclic”, un conjunt d’obra feta per a l’ocasió, a propòsit de la col·lecció de ceràmica procedent de donacions de particulars ingressades al museu entre els anys 1996-2000.

 

El menjador de Ca l’Arenas continua acollint l’Espai de documentaciósobre els artistes, les exposicions i les activitats culturals més destacades durant les tres temporades del cicle, així com també les Monografies Temàtiques dedicades als germans Arenas, en aquest cas relacionades amb la casa del Carrer d’Argentona, 64.

 

Però la mostra va més enllà de les parets de Ca l’Arenas ja que del 4 de març al 29 de maig a la Biblioteca Pompeu Fabra hi haurà un punt d’informació sobre el fons d’art municipal, instal·lat en aquest equipament cultural de forma permanent; del 10 de març a l’1 de maig a l’Ateneu de la Fundació Iluro s’hi exposarà el fons d’art de la Fundació Iluro i al passatge del Pou d’Avall s’hi veuran els originals dels cartells de la Marxeta de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, realitzats per artistes de la ciutat.

 

Durant el període de programació d’aquest segon tram, tindran lloc actes activitats puntuals que es donaran a conèixer a través de la web de Cultura Mataró.