Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrada: Lluites feministes arreu del món - DONES QUE TRANSFORMEN

Escoltar

Xerrada: Lluites feministes arreu del món - DONES QUE TRANSFORMEN

El 4 d'octubre del 2022. Activitat en el marc de la campanya Dones que transformen.

El 4 d'octubre a les 19 h:

Xerrada oberta al públic: Lluites feministes arreu del món.

A càrrec de les activistes dels drets de les dones Lucinda Evans (Sudàfrica) i Genith Quitiaquez (Colòmbia), en el marc de la XII edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Lucinda Evans és una reconeguda activista sud-africana, una de les cares visibles de la lluita contra les violències masclistes que impacten les vides de dones, infants, i persones LGTBIQ+. Des de Lavender Hill, una comunitat formada a la perifèria de Ciutat del Cap durant l’apartheid com a resultat de la segregació, treballa de manera insistent per fer valdre els drets humans de les persones que l’envolten.

L’any 2008 va posar en marxa l’organització Philisa Abafazi Bethu (PAB, Guarir les nostres dones), una entitat sense ànim de lucre que promou l’empoderament de les dones i la protecció d’infants i joves. Per millorar la situació en què viuen les dones de Lavender Hill, PAB impulsa programes de formació i grups de suport, i ofereix acompanyament a les dones que decideixen actuar judicialment contra els seus agressors.

Genith Quitiaquez és agrònoma i professional de dret propi i legislació indígena. Una activista de fermes conviccions. Amb estudis de Gènere i Justícia Transicional al seu currículum, forma part de la Coordinació Nacional de Dones Indígenes de Colòmbia (CONAMIC) —organització que reuneix representants pertanyents a deu ètnies diferents del país— i pertany al col·lectiu de pensament Dones, Pau i Seguretat. També és integrant del grup assessor de la societat civil d’ONU Dones a nivell nacional i forma part de la Organización Indígena Mitxa, Autoridades Indígenas de Colombia (AICO).

Al llarg de la seva carrera com a activista s’ha format i ha liderat iniciatives sobre justícia indígena i construcció de la pau des d’una perspectiva de gènere i indígena. Amb només 23 anys va ocupar el càrrec de governadora indígena del poble de los Pastos de Nariño, una experiència que va tornar a repetir entre el 2020 i el 2021, en plena pandèmia.

 

Organitza: Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana

Info

  • Quan?
    04/10/2022 de 19:00 a 20:30
  • Categoria

    Escola Feminismes i LGTBI Drets Humans Cooperació Dones que Transformen

  • On?

    Teatre Café Nou. Riera, 119. Mataró

  • Organitzador

    Ajuntament de Mataró

  • Nom de contacte
  • Telèfon de contacte

    937582326

  • Afegiu l'esdeveniment al calendari
  • Inscripció