Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inauguració del Memorial Covid -19

Escoltar

Inauguració del Memorial Covid -19

L’Ajuntament de Mataró, a partir d’una Declaració Institucional aprovada en Junta de Portaveus el 29 de juny del 2020, va decidir fer un especial reconeixement a totes aquelles persones que han treballat i treballen durant la pandèmia de la COVID-19 i recordar els mataronins i mataronines que van perdre la vida a causa del virus. Aquest record s’ha materialitzat amb l’escultura Memorial Covid- 19, obra de l’escultor Pere Casanovas, que s’ubicarà al Nou Parc Central, entre el Passeig de la Ciutadania i els carrers Pirineus i Camí de la Geganta.

La inauguració del Memorial Covid -19 constarà de tres parts. Començarà amb “Diccionari d’una pandèmia”. Juanjo Cardenal i Jéssica Pérez, llegiran paraules que evoquen als moments que vam viure durant el confinament, i els intercalaran amb una lectura de poemes relacionats amb aquests mots, amb l’acompanyament musical de la pianista Núria Palau.

Continuarà amb el discurs institucional en el qual l’alcalde recordarà les víctimes de la pandèmia i agrairà a totes les persones que van contribuir a fer front a la COVID – 19, abans de donar pas a “Històries de confinament”. Un grup de persones de Mataró, de diferents edats, faran intervencions breus tot explicant la vivència personal d’aquells mesos.

Stay Homas participarà en l’acte, gràcies al patrocini de Creu Blanca, per posar el punt. El grup català es va fer famós durant el mes de març del 2020 quan des del terrat de casa van enregistrar la cançó Stay Homa (Confination Song), en la qual convidaven a la gent a quedar-se a casa i respectar el confinament. La cançó es va fer viral a les xarxes amb més d’un milió de reproduccions a Youtube. A partir d’aquí el grup ha anat creixent i ara mateix és un dels més sol·licitats del panorama musical català.

Més informació aquí.

Info

  • Quan?
    12/06/2022 des d' 11:00
  • Categoria

    Ofrenes i Homenatges Música

  • On?

    Nou Parc Central

  • Afegiu l'esdeveniment al calendari