Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Barcelona-Mataró, 1848. El tren del Maresme

Escoltar

Barcelona-Mataró, 1848. El tren del Maresme

Amb motiu de la celebració del 175è aniversari de l'entrada en funcionament de la línia ferroviària Barcelona-Mataró, el primer tren de la península Ibèrica, us convidem a fer una visita guiada a l'exposició 

Voleu conèixer com era Mataró a mitjan segle XIX?  La visita està centrada a donar a conèixer com era Mataró a mitjans del segle XIX i quin va ser l'impacte de l'arribada del ferrocarril a una ciutat que es trobava en plena transformació. 

La mostra planteja un relat centrat en la descripció del context històric, econòmic, social i cultural de la ciutat de l'època, dels ideals de progrés que van motivar el projecte del ferrocarril, de la figura de Miquel Biada i els orígens comuns de les fortunes de la burgesia comercial catalana del segle XIX, i de l'impacte que l'arribada del tren va tenir a una ciutat com Mataró, que es trobava en un moment de pas d'una economia basada en l'agricultura i la manufactura a una economia de caràcter industrial, amb les seves llums i les seves ombres.

L'exposició exhibeix un conjunt d'objectes i documents procedents dels fons del Museu de Mataró, que es complementen amb d'altres procedents de diverses institucions culturals i col·leccions particulars. La mostra ofereix diferents nivells de lectura, amb la vocació d'esdevenir entenedora per a tota mena de públic. Compta, a més, amb la participació de tres experts que aporten els resultats dels seus estudis i recerques amb relació a alguns dels temes que planteja l'exposició.          

Activitat gratuïta

Aforament limitat a 35 persones, segons ordre d'arribada

Més informació a 93 741 29 30 (de 9 a 14 h) | educacultura@ajmataro.cat  

Info

 • Quan?
  03/02/2024 des de 18:00
 • Categoria

  Visita guiada

 • On?

  Can Serra. Museu de Mataró

 • Organitzador

  Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern