Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Beethoven, el camí cap a la llum

Escoltar

Beethoven, el camí cap a la llum

Sonates per a piano de la mà de Daniel Ligorio

Aquest programa és un viatge interior a la personalitat creativa de Beethoven, on es mostra l’anhel d’aconseguir la pau, la llum, l’acceptació i la veritat, envoltat sempre d'una inquietant tempestat emocional i foscor latent, que tortura i arrossega per moments l’audiència, intèrpret i compositor. La vida de Beethoven és el camí d’una persona emocionalment incompresa a la recerca de l’acceptació i l’estima del proïsme. La seva música ens ensenya i ens mostra el camí cap a la fraternitat i l’enteniment.  

EL PROGRAMA

Clar de lluna
Sonata per a piano n. 14 en do sostingut menor op. 27 n. 2
Quasi una fantasia
La tempestat
Sonata per a piano n. 17 op. 31 n. 2
L’Aurora (Waldstein)
Sonata per a piano n. 21 en do major, op. 53

EL MÚSIC

L’art pianístic de Daniel Ligorio no enganya perquè és, per sobre de tot, autèntic”, Xavier Montsalvatge.

Des de la inoblidable visita de Claudio Arrau no escoltàvem a Barcelona un emperador pianísticament tan extraordinari”, Xavier Cester, després del cinquè concert de Beethoven al Palau de la Música amb l’Orquestra Simfònica Nacional de Catalunya. 

Els darrers anys ha treballat en projectes tan importants com la gravació del concert per a piano i orquestra del mestre Joaquín Rodrigo, amb el segell Naxos; l’estrena internacional, amb motiu del cinquantè aniversari de joventuts musicals d’Espanya, del concert per dos pianos i orquestra “Juventus”, d’Antón Garcia Abril; la gravació de l’integral per piano de Manuel de Falla, l’integral dels  trios de Turina per a piano, violí i violoncel  amb el Trio Arriaga; així com les gravacions  de l’obra de George Gershwin, i més recentment d’Enrique Granados, amb el segell discogràfic Warner Music. 

Des del 2005 és professor de piano i música de cambra en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Destaquen els següents premis: el concurs nacional de Joventuts Musicals d’Espanya, l’Infanta Cristina, o Fundació Yamaha, el Kendall Taylor Beethoven Piano Prize, el Quilter piano competition, el Hopkinson Gold Medal & Sydney & Peggy Shimmin Piano Prize, així com l'International Tournamet Competition.

Ha col·laborat amb el Quartet Brodsky, el Quartet de la Gewendhause de Leipzig, el Quartet de Praga, el Quartet Pezze Italiano, el director Marcello Biotti, Robert King, Josep Pons, i amb les orquestres més prestigioses del nostre país. 

Reserva d'entrades: enviar un Whatsapp al 601006207 amb el nom i el nombre d'entrades.
Compra d'entrades: oficina del Foment Mataroní de dilluns a divendres de 17 a 21 hores i una hora abans del concert a l’Ateneu Centre Cultural - Fundació Iluro

Info

 • Quan?
  15/05/2022 des de 18:00
 • Categoria

  Música

 • On?

  Ateneu Centre Cultural

 • Organitzador

  Foment Mataroní

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern