Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cantània. El Naufragi

Escoltar

Cantània. El Naufragi

Cantània és un projecte musical i educatiu organitzat i dissenyat per l’Auditori de Barcelona i que es presenta a Mataró des del 2004 amb la participació d’escoles de la ciutat i d’Argentona. Enguany 1.250 alumnes de 31 escoles de Mataró i Argentona participaran en la cantata.

 • Cantània. El Naufragi
 • 2024-05-09T19:00:00+02:00
 • 2024-05-09T23:59:59+02:00
 • Cantània és un projecte musical i educatiu organitzat i dissenyat per l’Auditori de Barcelona i que es presenta a Mataró des del 2004 amb la participació d’escoles de la ciutat i d’Argentona. Enguany 1.250 alumnes de 31 escoles de Mataró i Argentona participaran en la cantata.

Un grup d’alumnes es disposa a fer el viatge de final de curs en un enorme creuer. Es tracta d’un vaixell de luxe colossal que contamina molt i és un exemple clar de mitjà de transport poc sostenible.
Els dos protagonistes de l’obra, en Biel i la Martina tenen visions oposades sobre la manera de viatjar: ell opina que allò és un dispendi de recursos i una màquina de contaminar, però la Martina, creu que són joves i han de viure el present.
Aquestes dues maneres de veure la vida xocaran encara més quan el vaixell naufraga i els estudiants van a petar a una illa deserta. Allà, sense adults que els supervisin, s’hauran de buscar la vida per sobreviure. Els caràcters s’accentuen: la Martina, arrauxada de mena, creu que és una bona oportunitat per crear una societat a imatge i semblança d’aquella d’on provenen. En Biel per la seva banda, vol apostar per fer servir els recursos naturals de manera responsable i crear una societat sostenible.
Les idees de la Martina s’imposen: el grup d’alumnes crea l’empresa Cocos S.A. amb la que comencen a consumir tots els recursos de l’illa. Tot i les advertències constants d’en Biel, la transformació radical a què sotmeten l’illa acaba transformant tot l’entorn i desemboca en un canvi climàtic sobtat. L’arribada d’una tempesta que ho arrasa tot serà el detonant que els farà veure que, més enllà de disputes i maneres de pensar diferents, l’única manera de fer les coses és fer-les bé i que l’ecologia i el respecte pel planeta és el millor que podem fer per salvar el món.

Composició: Marc Timón
Text: Jair Domínguez
Direcció musical: Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Eva Martínez
Direcció escènica: Adrià Aubert i Cristina Martí
Coordinació musical: Josep Prats


Escoles participants: Torre Llauder, Bernat de Riudemeia, Josep Manuel Permàs, Joan Coromines i institut escola Mar Mediterrània.

Per garantir la visibilitat a l'actuació dels alumnes participants en els cors 1 i 4 us recomanem que adquiriu les entrades d’acord amb les següents indicacions:     
Cor 1, Institut Escola Mar Mediterrània: platea central i platea dreta     
Cor 4, Escola Joan Coromines: platea central i platea esquerra

Info

 • Quan?
  09/05/2024 des de 19:00
 • Categoria

  Concert

 • On?

  Teatre Monumental

 • Organitzador

  Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern