Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme Garolera | Cau la pluja d'estels. Passa el temps en les roses

Escoltar

Carme Garolera | Cau la pluja d'estels. Passa el temps en les roses

En el marc de l’exposició Cau la pluja d’estels. Passa el temps en les roses, que es pot veure a Ca l’Arenas, l’artista Carme Garolera i la historiadora de l’art Pilar Bonet establiran un diàleg sobre l’extensa obra i el ric món de la creadora

Amb el nom de Singulars, acollim exposicions dedicades a artistes mataronins amb una trajectòria netament consolidada. Aquesta vegada és el torn de Carme Garolera, que s’inicia en l’aventura de l’informalisme català per dibuixar al llarg dels anys un camí molt personal, tant pel que fa a la manera i les tècniques, com a les significacions de les obres.

"L’artista ens ofereix una gran mostra de treballs pictòrics realitzats en diferents moments de la seva vida creativa i personal, obres que ens desvelen la plenitud del seu ideari artístic. Les creacions configuren una cosmovisió similar al títol que les acompanya: «Cau la pluja d’estels. Passa el temps en les roses», un vers de l’escriptora austríaca  Ingeborg Bachmann (1926-1971) que dibuixa des de la paraula un món fascinant i mistèric en què natura i univers es fonen en una imatge alhora breu i eterna. Com a narradora visual, acompanyada per retalls poètics d’aquesta escriptora, la pintora ens ensenya com indaga tots els recursos gràfics aplicats en el fer i desfer de la imatge, en la revelació i foscor de les històries. Les seves pintures neixen en una contemplació psíquica i s’executen en una corporalitat desbordada."

Pilar Bonet Julve. Crítica d'art i professora a la Universitat de Barcelona.

Més informació a: 93 741 29 30 / educacultura@ajmataro.cat

Info

 • Quan?
  02/03/2023 des de 19:00
 • Categoria

  Presentació del catàleg

 • On?

  Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró

 • Organitzador

  Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern