Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cartografia de Catalunya del segle XVIII

Escoltar

Cartografia de Catalunya del segle XVIII

Presentació del número 131 de Fulls del Museu Arxiu i conferència «Cartografia de Catalunya del segle XVIII: un període de transició» a càrrec de Carme Montaner

El Museu Arxiu de Santa Maria presenta el darrer número de la seva revista Fulls, que conté articles de Francesc Costa, Manel Cusachs i Nicolau Guanyabens. En l’Editorial i la secció d’Actualitat es parla del mapa de la «Carretera del Vallès», de la segona meitat del segle XVIII, restaurat recentment amb motiu del 75è aniversari del Museu Arxiu. El mapa estarà exposat durant l’acte. Una bona oportunitat per veure l’original (fotografia de Ramon Manent)

L’acte comptarà amb Carme Montaner, cap de la Cartoteca de Catalunya de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya que impartirà la conferència «Cartografia de Catalunya del segle XVIII: un període de transició».

En la secció fotogràfica de la revista, s’hi publiquen imatges de l’historiador de Mataró Joaquim Llovet, arran del centenari del seu naixement. Precisament Llovet va ser la persona que propicià la donació del mapa al Museu Arxiu, feta per uns particulars l’any 1995.

Info

 • Quan?
  01/12/2021 des de 19:00
 • Categoria

  Conferència

 • On?

  Ateneu Centre Cultural

 • Organitzador

  Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern