Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ceremony of Carols

Escoltar

Ceremony of Carols

Concert simfònic a càrrec de Veus - Cor Infantil Amics de la Unió

Veus - Cor Infantil Amics de la Unió ofereix una selecció d’obres de gran bellesa amb acompanyament musical de la destacada arpista Esther Pinyol. El concert s’articula a través d’un repertori de diferents èpoques, però amb un nexe comú: el so de l’arpa que embolcalla les veus blanques de la formació coral. Sota la direcció de Josep Vila Jover, el cor interpreta quatre blocs que van del cant gregorià fins a l'estil contemporani de Bernat Vivancos. 

L’obra central del concert és A Ceremony of Carols de Benjamin Britten, formada per onze moviments amb textos extrets de The English Galaxy of Shorter Poems. Se n’interpreta la primera versió, publicada el 1942 per a veus blanques (SSA), amb textos en anglès del segle XV i algunes parts en llatí. En destaca el cant de processó Hodie Christus natus est, antífona gregoriana que es pot sentir al principi i al final de l’obra.

La totalitat del concert es complementa amb el so de dues trompes, instrument de so característic que aporta un timbre harmoniós a la proposta. Veus – Cor Infantil Amics de la Unió ofereix el concert amb motiu dels 25 anys de la seva formació, juntament amb la de l’escola de música Amics de la Unió de Granollers. 

Programa

Johannes Brahms: Vier Gesänge (Quatre càntics) per a cor de veus blanques, arpa i 2 trompes, op. 17 (1860) 

Albert Zabel: La source (Am Springbrunnen) per a arpa, op. 23 (1897) 

Benjamin Britten: A Ceremony of Carols per a cor de veus blanques i arpa, op. 28 (1942) 

Bernat Vivancos: L’ametller per a cor de veus blanques, 2 trompes i arpa (2017-2020) – Estrena de la versió amb trompes i arpa 

Veus

Cor Infantil Amics de la Unió

Aquest cor va néixer el 1996 amb l’escola de música creada dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. Dirigit per Josep Vila Jover, des de la seva formació, el cor de veus blanques destaca per la qualitat, l’eclecticisme i la singularitat de les seves produccions. Actualment, és formació resident al Teatre Auditori de Granollers.

Veus ha participat en nombrosos festivals internacionals i ha estat premiat en certàmens i concursos. Entre els premis més recents destaquen el reconeixement de la Fundació Guido d’Arezzo (2017), el primer premi al 47è Certamen Coral de Tolosa (2015) i la Silver Rose Bowl del concurs de la UER Let the Peoples Sing! (2013).

Venda d’entrades

Direcció de Cultura, c. de Sant Josep, 9 (Mataró, 08302) 

Horari d'atenció al públic i venda d’entrades de dilluns a divendres de 9 a 14 h


Info

 • Quan?
  29/01/2022 des de 19:30
 • Categoria

  Concert

 • On?

  Teatre Monumental

 • Organitzador

  Foment Mataroní

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern