Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Col·lecció Bassat. Obres del segle XXI (II)

Escoltar

Col·lecció Bassat. Obres del segle XXI (II)

Segona exposició a la Nau Gaudí d’obres de la Col·lecció Bassat del segle XXI amb el concepte d'abstracció com a fil conductor.

Aquesta exposició és la segona amb obres del segle XXI del fons de la col·lecció Bassat. La primera va ser l’any 2022 i com ara, es va centrar en la pintura. Al text de presentació del catàleg d’aquella exposició, l’historiador i crític d’art Albert Mercadé hi escrivia: “Per accelerat que avanci el nostre món, per algorítmic i artificiós que es manifesti, la pintura, més o menys valorada, més o menys reconeguda, sempre trobarà el seu espai ètic i funcional a la societat, en la seva naturalesa meditativa i transcendent. Més clar: com més apressada i tecnològica avanci la nostra civilització, més contraforts culturals de pes com la pintura caldrà alçar. Com més es propagui la imatge prima i edulcorada de la societat virtual, més necessitarem educar-nos en la mirada profunda i substanciosa del pintor”.

És amb el convenciment de la importància ètica, crítica i reflexiva de la pintura en concret i de l’art en general, que s'han seleccionat les quaranta una pintures de l’exposició actual, amb l’abstracció com a fil conductor. A través de les obres de vint-i-un artistes proposem un recorregut per diferents plantejaments i tècniques que menen a resultats diversos, tots ells un vessant personal del que entenem per abstracció.  

Artistes exposats: Manolo Ballesteros, Manuel Blázquez, Joaquim Chancho, Josep M. Codina, Fernando Daza, Elvira Fustero, Guillermo García Cruz, Carme Garolera, Alicia Gimeno, Joan Hernández Pijuan, Laura Iniesta, Dusa Jesih, Manuel M. Romero, Joanpere Massana, Ruth Morán, Bruno Ollé, Alejo Palacios, Pol Pintó, Riera i Aragó, Josep Serra i Russel Tyler.Info

 • Quan?
  16/03/2024 des de 17:00
 • Categoria

  Exposició

 • On?

  Nau Gaudí. Col·lecció Bassat d’Art Contemporani

 • Organitzador

  Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern