Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Col·lectiva75. Idees i coordenades per una cultura a Mataró

Escoltar

Col·lectiva75. Idees i coordenades per una cultura a Mataró

Presentació de l'assaig Col·lectiva75, d'Eloi Aymerich. L'autor dialogarà amb l'escriptor maresmenc Albert Calls

L’assaig Col·lectiva75. Idees i coordenades per una cultura a Mataró és una reflexió sobre la vigència de l’art presencial i els projectes comunitaris i col·lectius davant el desafiament de la cultura digital, el totalisme i l’hegemonia mercantilista. Un text a cavall entre el dietari personal, la memòria col·lectiva i una Viquipèdia analògica de quilòmetre zero. Un manifest de 75 idees que es posiciona a favor de la pluralitat i proposa, des d’unes coordenades molt locals, un esdevenir cultural sostenible per a una ciutat metropolitana, catalana, mediterrània i europea.

Sobre l'autor

Eloi Aymerich i Casas (Mataró, 1982) és director audiovisual, productor cultural i escriptor. Doctor internacional en Comunicació per la Universitat Ramon Llull, amb la tesi Cultura, organització i resistència mediàtica. Ha estat professor convidat a la Universitat Toulouse 2 (França), la Yaşar University d’Izmir (Turquia) o la Wrexham Glyndwr University (País de Gal∙les). Ha cursat el màster universitari en Producció i Comunicació Cultural a la Universitat Ramon Llull. És professor de Producció cultural i tercer sector (URL) i de Televisió contemporània al TecnoCampus (UPF).
És membre de la cooperativa maresmenca Clack. Forma part del grup impulsor del moviment CulturaCoop, que aglutina desenes de cooperatives culturals catalanes. Codirigeix el festival comunitari d’estiu Nosaltres de Mataró. Ha estat director de programes de televisió i de llargmetratges documentals com Cançons a la vora del pop (Canal 33, 2010) o Palau i Fabre. Retrat Cubista (TVC, 2018). També ha actuat com a productor executiu de documentals com Les Resilients (2019). Ha dirigit espectacles com VArecital (Festival Nacional de Poesia), Avui Ovidi (Festival Litterarum), Palau6 (Festival Poesia i més) o Peiró42 (Memorial Democràtic). 

Ha escrit al digital Nuvol.com sobre televisió i cultura, a la revista Enderrock sobre microindústria cultural o televisió musical o a Crític sobre polítiques culturals.

El Cafè Nou és un immoble construït l’any 1935 i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), gràcies al cofinançament amb el Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i la Diputació de Barcelona. L'any 2018 van començar les obres de reforma de l'equipament per albergar-hi un teatre, l'Oficina de Turisme i un bar-restaurant. 

Info

 • Quan?
  25/10/2022 des de 19:00
 • Categoria

  Presentació de llibre

 • On?

  Teatre del Cafè Nou

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern