Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Com lluitar contra les arrugues del pulmó?

Escoltar

Com lluitar contra les arrugues del pulmó?

Primera sessió dins del Festival Pint of Science Mataró 2024, a càrrec de María Molina de l'Hospital Universitari de Bellvitge (IDIBELL)

El pulmó, com la pell, comença a envellir en adults especialment a partir dels 50 anys (envelliment pulmonar). Quan ens mirem al mirall percebem aquest pas del temps i l'intent de veure's millor o amb menys arrugues és general. Les arrugues no maten, però l'envelliment del pulmó sí, s'anomena fibrosi pulmonar i provoca ofec progressiu. En els darrers anys la Dra. Molina s'ha dedicat a investigar com identificar els primers signes d'aquest tipus d'envelliment i millorar el tractament per evitar el mal pronòstic de les arrugues seques al pulmó.

El Festival Pint of Science arriba a Mataró els dies 13, 14 i 15 de maig de 2024. Es tracta d’un esdeveniment internacional que convida els investigadors més capdavanters a compartir els seus coneixements en un ambient relaxat i distès. Durant els 3 dies en què es desenvolupa el festival, els protagonistes i organitzadors pretenen crear un format accessible a tots els públics, i és per això que es tria un espai com el Bar del Cafè Nou per fer la trobada més distesa. 

A Mataró, l’equip coordinador local (Pol Bartrès, Oliver Carrillo, Raquel Güell i Joaquim Vives) han programat 6 ponències sobre temes molt diversos (salut pulmonar, arqueologia, economia, realitat virtual) amb la col·laboració del Bar Cafè Nou, Fundació el Maresme, Ajuntament de Mataró, Grup Escoles Mataró, Banc de Sang i Teixits i Cellers Monserrat.

Info

 • Quan?
  13/05/2024 des de 19:30
 • Categoria

  Conferència-trobada científica

 • On?

  Cafè Nou

 • Organitzador

  Coordinadors de Pint of Science Mataró 2024

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern