Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Combatents. Dones antifeixistes a la Guerra d'Espanya

Escoltar

Combatents. Dones antifeixistes a la Guerra d'Espanya

Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el Museu de Mataró ha convidat al Dr. Gonzalo Berger, especialista en les milícies antifeixistes, per parlar de la participació de la dona a la Guerra Civil Espanyola.

En el marc de l’exposició Més enllà de les Trinxeres (1936-1939). Fotografies d’Alec Wainman i per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el Museu de Mataró ha convidat al Dr. Gonzalo Berger, especialista en les milícies antifeixistes, per parlar de la participació de la dona a la Guerra Civil Espanyola, un aspecte comentat, encara que poc avaluat, a les investigacions relatives al conflicte polític i social més gran de la història contemporània espanyola.

Si bé és cert que les dones de la zona republicana han despertat més interès que les de la zona sollevada, el nombre d'estudis continua sent reduït. Sovint s'hi fa referència amb el terme genèric de milicianes, però mai amb la concreció necessària per abordar la seva participació en els fronts de combat des d'un posicionament sòlid i realitzat a partir d'un estudi sistemàtic de les fonts.

Info

  • Quan?
    05/03/2020 des de 19:30
  • Categoria

    Museu i exposicions

  • On?

    Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

  • Afegiu l'esdeveniment al calendari
  • Lloc web extern