Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cossos

Escoltar

Cossos

Cossos és un espectacle pedagògic i humorístic que de segur farà reflexionar i gaudir el públic de totes les edats, tot posant sobre la taula les incomoditats de la descoberta de ser dona

 • Cossos
 • 2023-10-27T20:00:00+02:00
 • 2023-10-27T23:59:59+02:00
 • Cossos és un espectacle pedagògic i humorístic que de segur farà reflexionar i gaudir el públic de totes les edats, tot posant sobre la taula les incomoditats de la descoberta de ser dona

Cossos és la segona de les obres seleccionades pel cicle Escena i Pensament i està escrita i interpretada per la mataronina Maria Lamata, que s’enfilarà a l’escenari juntament amb Elisenda Fàbregas i Carla González. Darrere l’escenari, hi ha Irene Garrido (direcció artística), Dans In Vitro (acompanyament de moviment) i Alba Sarraute (acompanyament de guió).

Cossos es fixa en els cànons estètics, la salut mental i temes encara força tabú, com ara el plaer femení, i crea un espai on es posen de manifest les contradiccions entre la vida lligada al món digital i la necessitat de cantar a l’amor propi i d’acceptar els diferents cossos.

Amb una interessant posada en escena i equilibrant perfectament sentit de l’humor i vulnerabilitat, combina música en directe, diàlegs teatralitzats, moviment i improvisació per fer les delícies d’un públic que no quedarà indiferent.

Posar en relleu el valor de l’empatia en les relacions tant sexuals com d’amistat, parlar i debatre els cànons estètics i físics i com aquests afecten la salut mental de les persones i alertar sobre les actituds tòxiques en les relacions íntimes i en les interaccions a les xarxes són només alguns dels objectius pedagògics d’aquesta obra, nascuda de la inquietud de la seva creadora per donar resposta a les preocupacions que comparteixen amb ella les seves alumnes adolescents.

A través de dotze cançons originals i tocades en directe, Cossos visibilitza i normalitza els cossos no-normatius i proposa maneres sanes de viure el sexe més enllà dels estereotips dels mitjans de comunicació i la pornografia. Sens dubte, es tracta d’una representació que brindarà un espai per fer un exercici de reflexió col·lectiva a través del sentit de l’humor i la música.

Com ja va fer Marc Abril a l’obra predecessora, Alexa, al final de les representacions la seva creadora i actriu, Maria Lamata, oferirà un col·loqui per conversar amb el públic sobre els temes que s’hi tracten.

L'entrada inclou una beguda de Vitae Kombucha, una petita empresa productora de begudes de Pineda de Mar, i una introducció musical a càrrec de l'Aula de Música Masafrets de Mataró.

Les entrades ja es poden adquirir tant de manera física a l’Ateneu Centre Cultural (La Riera, 96, 2n pis) com en línia.

Info

 • Quan?
  27/10/2023 des de 20:00
 • Categoria

  Cicle d'arts escèniques "Escena i Pensament"

 • On?

  Ateneu Centre Cultural

 • Organitzador

  Fundació Iluro

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern