Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crida de Festa Major

Escoltar

Crida de Festa Major

L’alcalde de Mataró, acompanyat pels membres del nou consistori, proclamarà l’inici de la Festa Major des del balcó. Just després del seu parlament, una traca donarà pas als primers balls i dormides de les comparses de la ciutat.

Aquest any el nan Biada fa 25 anys, i tindrà un moment especial a la Crida. Recordem que el nan és la representació de Miquel Biada, el mataroní impulsor de la creació del primer ferrocarril a la península Ibèrica, que va unir Barcelona i Mataró, ara fa 175 anys! Per aquest motiu s’estan organitzant multitud d’activitats relacionades amb l’efemèride, us conviden a que visiteu el web de l'aniversari del ferrocarril

L’acte es podrà seguir en directe a través de tvmatarói també en una pantalla gegant ubicada a la plaça de Santa Anna.


També a la plaça de Santa Anna hi haurà un Espai Les Santes accessibles. A la pantalla hi haurà servei de traducció de la Crida en llengua de signes catalana.

Segur que apreciareu que en Robafaves i la Geganta estan més macos que mai! I és que avui van d’estrena: en Robafaves estrena casc i punys; i la Geganta, corona. Aquest treball tan preciós l’ha fet un taller artesà especialitzat de Ciudad Real, l’Orfebrería Orovio de la Torre. No és una rèplica exacta, sinó que, respectant els dibuixos i la morfologia antiga, els artesans han fet un treball més precís, han donat més relleu a les formes i han incorporat detalls nous.

Info

 • Quan?
  25/07/2023 des de 20:00
 • Categoria

  Acte tradicional

 • On?

  Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern