Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim avui la ciutat de demà

Escoltar

Decidim avui la ciutat de demà

Mataró Agenda Urbana 2030 és un procés de reflexió estratègica compartit amb tota la ciutadania i agents del territori per definir la ciutat que volem al 2030.

Durant l’any 2022 es van proposar diferents espais participatius per a recollir l’opinió de diferents col·lectius i agents del territori: fòrums, debats, tallers, etc; per definir quins eren els reptes de la nostra ciutat de cara al 2030 i marcar un full de ruta. 

Durant el mes de desembre del 2022, més de 100 adolescents i joves, estudiants de secundària i/o participants en espais joves de la ciutat, van estar convidats per l’Ajuntament de Mataró a participar en tallers de sensibilització per tal de recollir les seves opinions i la seva mirada sota el lema “Decidim avui la ciutat de demà”. 

En aquests tallers, i a partir de diferents dinàmiques participatives, van reflexionar al voltant de 3 eixos relacionats amb les temàtiques prioritzades des de l’Agenda Urbana Mataró 2030: Mataró com a ciutat saludable; com a ciutat inclusiva; i com a ciutat resilient amb el canvi climàtic. Aquesta exposició és el fruit d’aquest procés participatiu amb els i les joves de la ciutat. Les siluetes són una adaptació del format original de la creació dels i les adolescents, i simbolitzen la seva mirada sobre la ciutat del futur: les seves pors, els seus somnis i també les seves propostes d’accions per tal que la ciutat que somnien al 2030 sigui possible. 

Els adolescents i joves que han participat han estat els grups de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Les Cinc  Sénies, el grup de 2n d’ESO de l’Institut Escola Mar Mediterrània, el grup de 1r d’ESO de l’escola Cor de Maria i els adolescents i joves de diversos Espais Joves.

Info

 • Quan?
  25/04/2023 des de 00:00
 • Categoria

  Exposició

 • On?

  Biblioteca Pompeu Fabra

 • Organitzador

  Biblioteques de Mataró - Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern