Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dimecres de cendra

Escoltar

Dimecres de cendra

Des de les 5 de la tarda i fins ben entrat el vespre viurem els actes de comiat i enterrament d'en Pellofa, rei del Carnestoltes mataroní, i l'aparició i entronització de la Vella Quaresma d'enguany

 • Dimecres de cendra
 • 2023-02-22T17:00:00+01:00
 • 2023-02-22T23:59:59+01:00
 • Des de les 5 de la tarda i fins ben entrat el vespre viurem els actes de comiat i enterrament d'en Pellofa, rei del Carnestoltes mataroní, i l'aparició i entronització de la Vella Quaresma d'enguany

A partir de les 17 h / Ajuntament
Capella ardent
La ciutadania de Mataró podrà dir el darrer adeu a Pellofa XLV que romandrà de cos present a la Casa Gran. Està prevista la presència de les autoritats civils i militars i les forces vives de la ciutat. Els serveis funeraris dispensaran les preuades “tites”.

19.30 h / Des de l’Ajuntament
Comitiva fúnebre
La Comitiva acompanyarà les despulles d’en Pellofa fins al Parc Central amb tota la solemnitat escaient. Aniran acompanyats dels acords de les marxes fúnebres de la Societat Musical d’Escuracassoles i l’escorta dels Botargues.

Recorregut: Ajuntament, La Riera, pl. d’Espanya i Parc Central.
* recorregut amb pirotècnia 

Cap a les 20.15 h / Parc Central
Solemne funeral i aparició de la Vellassa 
Pellofa XLV rebrà l’acolliment emocionat de la ciutadania present en el darrer homenatge, i el Col·legi de Notaris farà la lectura de ses darreres voluntats, que ben segur distribuirà a tort i a dret a qui ho hagi meritat.

Com mana la tradició farà l’aparició la Vellassa que després de la batalla amb els Vicis d’en Pellofa, imposarà la Quaresma a la ciutat, que implicarà el dejuni i l’abstinència de la carn.

Tot seguit / Plaça de la Peixateria
Entronització de la Vella Quaresma
La Comitiva de les Velles acompanyarà ritualment la Vella Quaresma de fusta fins a la plaça del Peix, on serà entronitzada per la Confraria de les Set Setmanes i tota la ciutadania present podrà degustar —de franc— els bunyols i vi calent que haurà preparat el Gremi del Vincau. També es repartirà el cartell de la Vella per pintar a casa!

Recorregut des del Parc Central: Parc Central, pl. d’Espanya, La Riera, c. de Barcelona i pl. de la Peixateria.

Info

 • Quan?
  22/02/2023 des de 17:00
 • Categoria

  Carnestoltes

 • On?

  Diversos indrets

 • Organitzador

  Organitzen: Confraria de l’Enterrament i Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. Col·labora: Confraria de les Set Setmanes

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern