Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cercle romàntic, 125 anys sense Brahms

Escoltar

El cercle romàntic, 125 anys sense Brahms

A càrrec d'OBAC Trio: Isabel Fèlix, piano, Joan Estellés, clarinet, i Jose Mor, violoncel.

Amb motiu del 125 aniversari de la mort de Johannes Brahms, neix el projecte Cercle Romàntic, que se centra en un dels aspectes que més va marcar la seva obra: el vincle amb la família Schumann.

Jose Mor, Isabel Fèlix i Joan Estellés, solistes de reconeguda trajectòria, presenten un programa on les obres de Clara i Robert Shumann ens condueixen cap al trio Op.114 de J. Brahms, una de les últimes obres, on la seva maduresa creativa queda plasmada.

La romança era un dels gèneres favorits de Clara, i els seus personatges estaven concebuts de manera veritablement sincera i escrits amb una mà delicada. Tant és així que els seus coetanis ja lamentaven que la seva carrera se subordinés a la del marit.

Els Stücke im Volkston van resultar un desafiament compositiu per a Schumann. Apareix un Schumann escrivint amb un esperit popular, harmonies i ritmes més simples, emulant la música folklòrica. Potser aquí es poden escoltar els efectes de la revolució.

El trio Op. 114, una de les obres crepusculars de Johannes Brahms, explota les possibilitats líriques i tècniques del clarinet. La concepció inventiva dels temes, nascuda de l'esperit de l'instrument de vent i de la barreja harmoniosa dels tons del clarinet i del violoncel, és magnífica, com si els instruments estiguessin enamorats l'un de l'altre.


EL PROGRAMA

Clara Schumann

3    Romances per a clarinet i piano Op. 22

I.    Andante molto

II.   Allegretto: Mit zartem Vortrage    

III.   Leidenschaftlich schnell    

Robert Schumann

5    Stücke im Volkston per a violoncel i piano Op.120

I.    Mit Humor

II.   Langsam

III.   Nicht schnell, mit viel Ton zu spielen

IV.   Nicht zu rasch

V.    Stark und markiert  

Johannes Brahms 

Trio per a clarinet, violoncel i piano en la menor Op. 114

I.    Allegro

II.   Adagio

III.  Andantino grazioso

IV.  Allegro


ELS MÚSICS

Jose Mor

Estudia al Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València, amb Lluís Claret a l'Escola de Música de Barcelona i a Londres amb Charles Tunnell, a més de comptar sempre amb l'assessorament de D. Vicente Costa Cortell.

Paral·lelament, ha participat en cursos de perfeccionament amb P. Corostola, R. Aldulescu, M. Roussi, B. Greenhouse i F. Helmerson.

Ha estat guardonat amb diversos premis com a solista i amb el L. O. M piano trio, entre els quals destaquen: Ciutat de Xàtiva, Germans Claret, “El Primer Palau”, Joventuts Musicals d’Espanya, Paper de Música de Capellades, International Music Tournament Competition a França, Montserrat Alavedra, concurs “Gaetano Zinetti”. 

Actualment, és violoncel solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Isabel Fèlix

Natural de Menorca, exerceix una intensa activitat com a pianista, fortepianista i clavicembalista en projectes que van des de la música antiga a la contemporània, actuant com a solista i en ensembles com l'OBAC, Gaudí, Artaria, BCN 216, etc. La crítica destaca la gran riquesa de matisacions, sensibilitat i capacitat comunicativa de les seves interpretacions. Des de 2006, és professora titular del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

La seva discografia inclou A l’ombra del piano (Columna Música, 2010), concerts per a pianoforte i orquestra de Haydn, Mozart i Schubert amb l’OCIM; Los otros contemporáneos (2012), cançons de Miquel Ortega per a veu i piano; Barcelona Belle Époque (Solfa Recordings, 2015), obres completes per a violí i piano de Mompou, Blancafort, Massià i Orfila; Impressions (Digitals Pro, 2017), obres de Josep Prohens per a marimba/vibràfon i piano. Fent duet amb el contrabaixista Xisco Aguiló, ha enregistrat L'âme évaporée (Sonoteque, 2018), una selecció de melodies franceses arranjada per a contrabaix i piano.

Joan Estellés

Estudià al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Ha col·laborat amb orquestres com l’Orquestra Filharmònica Estatal de Sibiu, l’Orquestra Marenostrum, la Camerata Turiae, la Camerata Deià, la European Symphony Orchestra i l’OSEM.

Ha participat en el Festival Internacional de música de Deià, en els Concerts d’Estiu del Palau Marc, així com en els Concerts d’Estiu del Centre Cultural d’Andratx, en el Festival Internacional de Música de Galícia i en la VIII Trobada d’Art i Cultura de Bilbao. Actualment, és clarinet de la Banda Municipal de Barcelona.

Reserva d'entrades: enviar un Whatsapp al 601006207 amb el nom i el nombre d'entrades.
Compra: oficina del Foment de dilluns a divendres de 17 a 21 h i una hora abans del concert a l’Ateneu Centre Cultural / Fundació Iluro.

Info

 • Quan?
  06/11/2022 des de 18:00
 • Categoria

  Música

 • On?

  Ateneu Centre Cultural

 • Organitzador

  Foment Mataroní

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern