Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El plàncton marí

Escoltar

El plàncton marí

Què és el plàncton? I quin és el seu paper dins l'ecosistema marí? Mitjançant la captura de mostres al mar i el seu anàlisi al laboratori, descobrirem un dels organismes més desconeguts i amb un paper més essencial per a la salut dels nostres mars i oceans. 

 • El plàncton marí
 • 2024-06-08T10:00:00+02:00
 • 2024-06-08T23:59:59+02:00
 • Què és el plàncton? I quin és el seu paper dins l'ecosistema marí? Mitjançant la captura de mostres al mar i el seu anàlisi al laboratori, descobrirem un dels organismes més desconeguts i amb un paper més essencial per a la salut dels nostres mars i oceans. 

Els oceans cobreixen més del 70% del planeta. Són font de vida i d'aliment de la humanitat i de tots els demés organismes de la terra. Prova d'això és que els oceans produeixen al menys el 50% d'oxigen del planeta, alberguen la major part de la biodiversitat de la terra i són la principal font de proteïnes per milions de persones. És per aquest motiu que el 8 de juny, Dia Mundial dels Oceans, serveix per recordar la importància de la cura dels oceans per a la salut planetària. 

Per tal de conscienciar-nos de la importància del mar com a ecosistema fonamental per la vida al planeta, organitzem un taller per descobrir uns dels organismes marins més desconeguts i amb un paper més essencial: el plàncton. 

Aquest taller s'emmarca en el conjunt d'activitats que organitzen els museus que formen part de La Mar de Museus (Xarxa de Museus Marítims de parla catalana), amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la seva creació. L'activitat consta de dues parts, primer s'introdueix el concepte de plàncton i se'n capturen mostres amb xarxes. Després, a Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural, utilitzant lupes binoculars i microscopis òptics, analitzarem les mostres per descobrir quins organismes en formen part. 


Activitat destinada a famílies amb nens i nens de més de 8 anys
Aforament limitat a 25 persones. Cal inscripció prèvia
Durada: 3 hores

Punt de trobada: Avinguda d'Ernest Lluch amb Passeig de Marina (https://maps.app.goo.gl/mL9Bv933MkUL2Zqs5)


Per a més informació i inscripcions: 
93 741 29 30 (de dl a dv de 9 a 14 h) / educacultura@ajmataro.catInfo

 • Quan?
  08/06/2024 des de 10:00
 • Categoria

  Activitat familiar

 • On?

  Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural

 • Organitzador

  Museu de Mataró - Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern