Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Establiments emblemàtics de Mataró

Escoltar

Establiments emblemàtics de Mataró

Exposició sobre alguns dels comerços de la ciutat que mantenen el regust del passat i que formen part del nostre paisatge urbà. 

L’exposició “Establiments emblemàtics de Mataró” vol donar a conèixer alguns dels comerços i negocis més rellevants de la ciutat. Establiments únics que conserven el regust del passat. Endinsar-nos-hi és fer una mirada a altres temps, conèixer la seva història i descobrir altres formes de comerciar i de relacionar-nos. 

En algunes botigues encara hi podem anar a comprar, submergint-nos en un ambient propi i singular en què es conserven objectes i elements decoratius de gran valor patrimonial. La seva observació ens permet apreciar el treball dels artesans que han deixat l'empremta del seu ofici en aquests establiments: serralleria, ebenisteria, vidrieria, pintura...

La mostra expositiva ens parla també de les històries familiars que hi ha darrere d'aquests negocis. Històries personals que ens permeten construir una memòria col·lectiva i viva, la de la ciutat de Mataró. 

L'exposició és el resultat d'un projecte que es va iniciar l’any 2019 a partir de la realització de l'inventari dels establiments emblemàtics de Mataró. D’aquest inventari s’han seleccionat 23 establiments que han entrat a formar part del web www.rutadelsemblematics.cat, del Fons d’Imatges de Comerç de Catalunya. 

A l'exposició s'hi mostren objectes procedents d'alguns d'aquests comerços i les il·lustracions fetes amb tinta xinesa sobre paper de l'artista barceloní Joan Bueno.

Programa de màInfo

 • Quan?
  24/02/2021 des de 17:00
 • Categoria

  Exposició

 • On?

  Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró

 • Organitzador

  Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern