Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fàbriques de Mataró 02. El gènere de punt

Escoltar

Fàbriques de Mataró 02. El gènere de punt

Presentació del llibre Fàbriques de Mataró 02. El gènere de punt, a càrrec de Pilar González-Agàpito, escriptora, i de Pere Vilaseca, docent i president de la Fundació Jaume Vilaseca 

La indústria del gènere de punt ha estat una font d’economia a la ciutat. Podem afirmar que Mataró era una fàbrica. Aquest nou llibre de Pilar González-Agàpito permet capbussar-nos en la realitat de les fàbriques del segle XIX i transitar per les del segle XX. Descobrir els telers manuals, les màquines de vapor i la mecanització, que va marcar l'inici de la revolució industrial a casa nostra. El recorregut ens porta a les fàbriques del segle XXI, on les noves tecnologies n’han fet canviar el sistema de producció, de logística i de gestió.  

Pilar González-Agàpito fa més de deu anys que recull històries de la ciutat. La indústria i el comerç han estat l'eix central de la seva recerca. I la memòria oral és la seva font d'informació. Els records configuren la construcció de la història. Entrar a la vida quotidiana permet construir la identitat de la ciutat i donar veu a les persones que habitualment no en tenen. Fàbriques de Mataró 02 és el seu onzè llibre on recull la microhistòria de la ciutat. 

És autora de: Dones regidores a l’Ajuntament de Mataró 1977-2007 (2007); La plaça Xica, un petit món (2013); Retrats mataronins: Quinze vides, quinze oficis (2014); Riera amunt, Riera avall (2015); Fàbriques de Mataró 01 (2016); El carrer de Barcelona. Cent històries i un carrer (2017); Camí Ral. De l’hotel Suís a l’Havana (2018); La plaça Gran i els seus entorns (2019); Cafès de Mataró (2020); La plaça de Cuba, 85 anys d’història (2021); i, Cases de pagès. El món agrari a Mataró (2022).

Activitat gratuïta amb aforament limitat

Per a més informació: 937 412 930 / educacultura@ajmataro.catInfo

 • Quan?
  13/06/2023 des de 19:00
 • Categoria

  Presentació de llibre

 • On?

  Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

 • Organitzador

  Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern