Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fes memòria, plaça Gran!

Escoltar

Fes memòria, plaça Gran!

Exposició commemorativa que celebra els cinquanta anys de la Secció Arqueològica del Museu de Mataró (SAMM), actual CEAHM. La plaça Gran pren tot el protagonisme i ens convida a fer un viatge al passat, t´hi apuntes?

 • Fes memòria, plaça Gran!
 • 2021-09-24T19:00:00+02:00
 • 2021-09-24T23:59:59+02:00
 • Exposició commemorativa que celebra els cinquanta anys de la Secció Arqueològica del Museu de Mataró (SAMM), actual CEAHM. La plaça Gran pren tot el protagonisme i ens convida a fer un viatge al passat, t´hi apuntes?

Cinquanta anys de treballs de recerca i difusió queden reflectits en aquest projecte expositiu on la plaça Gran de Mataró pren el protagonisme en un audiovisual que convida a fer una visita retrospectiva al passat. De la mà del creador audivisual i coreògraf TONI MIRA, el viatge comença avui mateix i, com si es tractés d’una excavació arqueològica, transcorre per la història de la plaça del present al passat fins a traslladar-nos a l’antiga Iluro del s. I dC. 

Per què hem triat la plaça Gran? Perquè membres de la SAMM van participar en les excavacions dutes a terme en aquest indret i ene ls posteriors estudis de les restes, i perquè la plaça ha jugat un paper important al llarg de la història de la ciutat com a eix vertebrador del nucli urbà. 

Per tal de conèixer els orígens i evolució de l’entitat, els membres de la SAMM ens ho expliquen en un vídeo d’entrevistes. I tres espais emmarcats en tres èpoques concretes –contemporània, moderna i romana–, acullen objectes documentals d’arxiu, testimonis de les troballes arqueològiques i la narració de tres personatges reals protagonistes d’aquests períodes i relacionats amb la plaça.

Aquesta exposició és fruit de la voluntat d’agrair l’esforç de totes les persones que van formar part de la SAMM en algun moment dels seus 50 anys d’història, i especialment la feina dels membres fundadors, perquè amb les seves accions per protegir el patrimoni arqueològic han aconseguit que els mataronins disposem avui d’un llegat que ens uneix al nostre passat.


Info

 • Quan?
  24/09/2021 des de 19:00
 • Categoria

  Inauguració d'exposició

 • On?

  Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

 • Organitzador

  Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i Centre d'Estudis d'Arqueologia i Història de Mataró.

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern