Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Jove Orquestra Simfònica de Barcelona

Escoltar

Jove Orquestra Simfònica de Barcelona

Programa

- Fantasia - Obertura Romeu i Julieta, P.I. Txaikovski

- Simfonia núm.3 Op.56 “Escocesa”, F. Mendelssohn

Duració aproximada: 70 minuts, sense pausa.

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona 

La JOSB va néixer l’any 2015, a iniciativa de Carlos Checa, com un projecte musical nou, educatiu, social, cultural i de formació musical per a joves instrumentistes en edats compreses entre els 15 i els 26 anys. Actualment, la JOSB inclou una setantena de joves músics amb una permanència mitjana de quatre anys.

L’objectiu és proporcionar una formació complementària a l’ensenyament musical mitjançant la pràctica orquestral en un conjunt simfònic a la ciutat de Barcelona, en un marc d’aprenentatge professional d’alt nivell tècnic i artístic.

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB) ha presentat la seva VIII Temporada 2022-23 al Palau de la Música Catalana. En la qual, Carlos Checa, director titular i artístic de la formació, s'ha mostrat entusiasmat amb totes les novetats. La temporada consta de dues gires i el debut al Teatre Monumental de Mataró.

Carlos Checa, director

Aquesta temporada 22/23 és la seva vuitena temporada al capdavant de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB), també des de la seva fundació, el 2005, dirigeix el Festival Internacional de Música Serranía de Cuenca (FIMUC). Es va formar al Conservatori Superior de Música de Barcelona, la seva ciutat natal, i va ampliar la seva formació musical amb altres mestres com Kurt Masur, George Pehlivanian, Francesc Llongueres o Ros Marbà.

De la seva trajectòria musical, en destaca el seu salt a l'escena internacional a la Xina, el 2005, a la direcció de la City Chamber Orchestra of Hong Kong. El 2006 va rebre una beca de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya, el 2009 va debutar amb excel·lents crítiques al capdavant de la Royal Philharmonic Orchestra al Cadogan Hall de Londres i, per invitació personal del mestre Gustavo Dudamel, el maig de 2014 va fer el seu debut a Veneçuela, dirigint l’Orquestra Francisco de Miranda al Festival Internacional de Joves Europeus de Caracas. 

Ha dirigit també principals orquestres simfòniques a Mèxic, Perú, Xile, Argentina, Costa Rica, Hondures i Polònia; a Espanya ha dirigit, entre d'altres, orquestres com l'Orquestra Simfònica de Ràdio i Televisió Espanyola, la Real Filharmonia de Galícia, l'Orquestra Simfònica de Balears, l'Orquestra d'Extremadura, l'Orquestra de Còrdova, l'Orquestra Simfònica Provincial de Màlaga, l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, l'Orquestra Clàssica Santa Cecilia, l'Orquestra Manuel de Falla i l'Orquestra Simfònica de Tenerife. De la mà d'Universal Music Group, dirigeix des de 2016 gires simfòniques a escala nacional i internacional amb diferents artistes de la discogràfica, en els principals festivals de música d'Espanya, i destaca el seu debut al Teatro Real de Madrid i al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Compra: Direcció de Cultura, carrer de Sant Josep, 9 (Mataró, 08302). Horari d'atenció al públic i venda d’entrades: de dilluns a divendres de 9 a 14 h. També per internet, al web http://www.entradesculturamataro.cat/, i una hora abans a la taquilla del Teatre Monumental.

Info

 • Quan?
  19/11/2022 des de 19:30
 • Categoria

  Concert simfònic

 • On?

  Teatre Monumental

 • Organitzador

  Foment Mataroní

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern