Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La frase immutable + El magraner

Escoltar

La frase immutable + El magraner

Amb aquesta doble presentació pretenem fer una triple presentació: presentarem els amics de la Font del Cargol i el seu interessantíssim projecte, alhora que presentem dos dels llibres editats en aquesta col·lecció.

Presentació dels llibres La frase immutable, de Vicenç Llorca, i El magraner, de Jordi Llavina.

Amb aquesta doble presentació pretenem fer una triple presentació: presentarem els amics de la Font del Cargol i el seu interessantíssim projecte, alhora que presentem dos dels llibres editats en aquesta col·lecció. Al Maresme es fa molt bona feina en l’àmbit de la literatura, gràcies al projecte dels Quaderns de la Font del Cargol.

A La frase immutable Vicenç Llorca aplega una seixantena de poemes dels deu llibres que ha publicat fins ara, i les versions en castellà elaborades per diversos traductors de prestigi i el mateix poeta. Entre els temes principals de la seva obra destaquen l’expressió lírica de l’amor com a font de sentit, tant per als amants com en les relacions entre pares i fills o en l’amistat; l’origen de la imatge que construïm del món com un apassionant diàleg entre el cos i la llum; la relació amb les ciutats on vivim, o la recerca de l’harmonia amb la naturalesa i el fluir dels elements.

Humanista, Llorca construeix un univers poètic ric en què es desenvolupen símbols espacials com el de la plaça o literaris com el de la recreació del viatge homèric. Metafísics i sensuals, reflexius i vitals, els seus versos constitueixen un dels itineraris poètics més atractius i coherents de la poesia catalana contemporània.

El magraner (premi Marià Manent 2019) té forma de relat poètic. Les proses que van il·lustrant el camí atzarós d’aquest home innominat sovint estan rubricades per uns versos. El passejant ensopega amb una magrana a la soca de l’arbre. Més enllà, en una platja, uns núvols de tempesta componen un davallament. Arriba a un poble espectral. Topa amb una dona que el convidarà a prendre un got de llet. Hi ha persones que el confonen amb un mort. Troba un jove accidentat amb moto. També arriba a una cort, i n’allibera un porc. I, més endavant, coneix una trementinaire.

Hi intervindran: Vicenç Llorca, poeta; Jordi Llavina, poeta, i Albert Calls, editor.

Info

 • Quan?
  19/03/2020 des de 19:30
 • Categoria

  Lletres i biblioteques

 • On?

  Buc de Llibres

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern