Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’aperitiu amb Azahara Cerezo

Escoltar

L’aperitiu amb Azahara Cerezo

Visita guiada per l'exposició i aperitiu amb Azahara Cerezo. Activitat vinculada a l'exposició "Al pati del darrere". Aquesta exposició s'emmarca dins la 5a edició del Panòptic. Festival de Cinema de Mataró que per tercer any té lloc a La Presó.

 • L’aperitiu amb Azahara Cerezo
 • 2023-05-13T12:00:00+02:00
 • 2023-05-13T23:59:59+02:00
 • Visita guiada per l'exposició i aperitiu amb Azahara Cerezo. Activitat vinculada a l'exposició "Al pati del darrere". Aquesta exposició s'emmarca dins la 5a edició del Panòptic. Festival de Cinema de Mataró que per tercer any té lloc a La Presó.

Recorregut per l’exposició de la mà de la seva comissària i, en acabat al pati de La Presó, l'aperitiu amb Azahara Cerezo i algunes de les artistes participants.

Un projecte de l’Associació Cultural Panòptic a cura d’Azahara Cerezo.

L’exposició Al pati del darrere vol acostar-se a alguns dels efectes tangibles que comporta l’ús i el desenvolupament de les tecnologies digitals. Darrere dels correus electrònics, de les videotrucades de feina, de les converses amb el ChatGPT o de les xarxes socials, hi ha tentacles extractius, logístics i tècnics que s’estenen molt més enllà dels dispositius i aparells que fem servir cada dia. Situar-se al pati del darrere vol dir passejar per zones de sacrifici, veure terrenys expropiats, palpar la indústria electrònica, assenyalar les relacions de poder en el marc de l’anomenada transició energètica o interpel·lar les contradiccions que es generen en els usos de la intel·ligència artificial.

Azahara Cerezo (Celrà, Girona, 1988) treballa sobre les particularitats i contradiccions del territori, la dimensió física del qual és liquada per processos digitalitzadors d’abast global. Combina la seva pràctica artística amb tasques de coordinació i comissariat de projectes, amb un interès constant per l’art i la tecnologia. És llicenciada en Comunicació Audiovisual (Universitat Autònoma de Barcelona) i té un màster en Arts Visuals i Multimèdia (Universitat Politècnica de València). Ha estat seleccionada a les Beques Barcelona Crea (ICUB), el programa Immaterial de Medialab Tabakalera (Donosti), les beques Paradigm shifts (mur.at, Graz, Àustria), el programa d’art i tecnologia Summer Sessions (Hangar, Barcelona amb V2, Rotterdam) i les beques de recerca i innovació en arts visuals de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres. Des de 2021 coordina PLECS, una iniciativa en línia d’accions en directe i peces de videocreació que vol reflexionar sobre les especificitats (des) del que és virtual. 

Web d'Azahara Cerezo. 

Més informació: exposició Al pati del darrere.

Web del Festival Panòptic.

Info

 • Quan?
  13/05/2023 des de 12:00
 • Categoria

  Visita guiada

 • On?

  Edifici La Presó

 • Organitzador

  Organitzen: Associació Cultural Panòptic, M|A|C Mataró Art Contemporani i Cultura Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern