Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lliurament del II Premi de Poesia Ventura Ametller

Escoltar

Lliurament del II Premi de Poesia Ventura Ametller

Acte de lliurament del premi d'aquesta segona edició del certamen a l'escriptora Júlia Francino, presidit per l’Il·lm. Sr. David Bote, alcalde de Mataró i el Sr. Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes.

Acte de lliurament del premi d'aquesta segona edició del certamen, presidit per l’Il·lm. Sr. David Bote, alcalde de Mataró i el Sr. Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes.

Acte estarà conduït pel periodista l’Eloi Aymerich, i i participaran el catautor Dídac Rocher i l'acompanyament de música electrònica de Raül Sala.

La guanyadora és Júlia Francino Rodríguez, amb la seva obra Els excedents.

Caldrà inscripció prèvia. En breu s'activarà el formulari.

Júlia Francino Rodríguez  (Terrassa, 1978) és graduada en Cinema i Audiovisuals, la narrativa la troba quasi sempre de la mà de les imatges. Aviat es decanta pel món de l’animació i, gràcies a una beca, viatja a Vancouver per especialitzar-s’hi. D’ençà que torna a Barcelona s’hi dedica de ple com a cofundadora de l’Estudi Bicoté i docent i coordinadora del Departament d’Animació i Efectes Visuals a l’ESCAC. Descobreix les possibilitats de la poesia i les de la dansa contemporània quasi a la vegada, i s’atrevirà finalment a fer ballar les paraules en el seu primer poemari, Els excedents.

Els excedents és un mapa que neix del centre i creix com una arrel que busca assedegada de l’aigua del mar on neixen totes les coses fins a la muntanya pelada on s’assequen sota un sol massa proper. Vida que comença i uns cossos que es buiden com si n’hagués migrat una espècie sencera, mites secundaris reivindicant-se, pobles petits com còdols, pell que crema… tot alhora; un cicle. Paraules que suren del jaciment arqueològic d’una nostàlgia concreta que, en realitat, podria ser qualsevol.

Info

  • Quan?
    26/09/2020 des de 19:00
  • Categoria

    Lletres i biblioteques

  • On?

    Biblioteca Antoni Comas

  • Afegiu l'esdeveniment al calendari
  • Lloc web extern