Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Marcel·lina i el Forn del Vidre" i "La producció vidriera al Maresme"

Escoltar

"Marcel·lina i el Forn del Vidre" i "La producció vidriera al Maresme"

Presentació dels llibres Marcel·lina i el Forn del Vidre i La producció vidriera al Maresme. A càrrec dels seus autors

Presentació del conte de la Marcel·lina i el Forn del Vidre, editat per l’Associació Vidre Bufat de Mataró, per fer arribar als infants la història del Forn del Vidre. Un relat escrit per Maria Català Serra i il·lustrat per l’artista mataronina Marta Duran, amb vinculació familiar al forn. 

Marcel·lina i el Forn del Vidre és la història d’una nena que descobreix una peça feta amb vidre fumat i s’apassiona per aquesta tècnica. Els seus avis li diuen que mai podrà ser una artesana del vidre bufat, però a través d’un viatge en el temps coneix els detalls d’aquesta professió que va ser tan important a la ciutat. Un conte pensat per a infants a partir de 10 anys, que a través del passat, el present i el futur vol fer un retrat de què va ser el Forn del Vidre, com era el procés de creació de les peces i quins són els valors cooperativistes 

Seguidament presentació del llibre La producció vidriera al Maresme. Amb motiu del centenari del naixement de la cooperativa Cristalleries de Mataró, l’any 2020, l’Arxiu Comarcal del Maresme, que custodia el seu fons documental, ha promogut l’edició d’aquest llibre format a partir dels textos dels principals especialistes en la matèria: historiadors, arqueòlegs i entesos vinculats a la producció vidriera comarcal. En les seves pàgines, ricament il·lustrades, es condensa la història del vidre —de l’antiguitat— a la comarca, dels tallers productors d’època moderna i contemporània, i de la fàbrica més important dedicada a la producció vidriera de la península Ibèrica. Editat per Efadós i escrit per l’Alexis Serrano, Mercè Calpe, Joan Antoni Cerdà, Joan Francesc Clariana, Margarida Colomer i Victor Ligos.

Condicions d’accés: aforament limitat, mascareta i distància d'1,5 m.

Acte modificable en cas de canvi en les mesures de prevenció de la Covid-19 (seguiu les nostres xarxes socials).

Info

 • Quan?
  18/06/2021 des de 18:00
 • Categoria

  Presentació de llibre

 • On?

  Biblioteca Pompeu Fabra

 • Organitzador

  Associació del Vidre Bufat de Mataró. Col·labora: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern