Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró, capital del gènere de punt i espai de reserva de col·leccions

Escoltar

Mataró, capital del gènere de punt i espai de reserva de col·leccions

Visita guiada als espais d'exposició permanent de Can Marfà. Recorregut pel procés de fabricació del gènere de punt i l'evolució històrica d'aquesta indústria a Mataró i a Catalunya. I visita a l'espai de reserva de col·leccions que mostra una selecció de peces d'indumentària dels anys 1960 a 1980.

Visita guiada a les sales d'exposició permanent de Can Marfà, que desenvolupa el tercer eix del programa expositiu del Museu de Mataró relacionat amb la història de la ciutat: Mataró, capital del gènere de punt.

La visita proposa un recorregut que ens acosta al procés de fabricació del teixit de punt i l'evolució històrica d'aquesta indústria, que ha esdevingut la de referència de la capital del Maresme. La mostra presenta una acurada selecció d'objectes de diferent tipologia i cronologia: maquinària, indumentària, imatges i documents, procedents de la col·lecció de la Fundació Jaume Vilaseca, que han estat documentats i restaurats amb l'objectiu de donar valor a un dels fons més importants d'Europa en la seva especialitat, i un patrimoni cultural molt representatiu de la història contemporània de la ciutat de Mataró.

L’espai de reserva visitable, recentment inaugurat a la segona planta, també s'inclou a la visita. Aquest àmbit ens apropa al coneixement del producte de gènere de punt, a partir d'una acurada selecció de peces de la col·lecció tèxtil i d’indumentària que permet copsar la relació entre moda i indústria.

Info

 • Quan?
  15/02/2020 des de 18:00
 • Categoria

  Museu i exposicions

 • On?

  Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern