Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Miranda Pastor. Verdor

Escoltar

Miranda Pastor. Verdor

L’exposició Verdor, de Miranda Pastor consisteix en una sèrie d’imatges i idees al voltant de la natura i el paisatge contemporani. Aquests dos elements —paisatge i natura— sempre han format part de l’art i la representació, però és necessari repensar-los des d’un punt de vista actual, localitzar-los en el moment present. Aquesta mostra no intenta ser una solució completa d'aquest dubte, sinó un possible camí a recórrer.

Concretament, Verdor parteix d’aquestes idees i d’intentar observar de més a prop la relació pròpia amb l’entorn i el paisatge, repensant la necessitat de la natura i els elements vegetals. Dividida en dos espais diferents, La Destil·leria i el MAC, l’exposició intenta crear també una conversa entre les dues intervencions, proposant dues perspectives diferents que acaben trobant-se en el mateix tema.

Per una banda, el conjunt de peces a La Destil·leria cerca a apropar-se a l’entorn i els elements vegetals. Les pintures es focalitzen en imatges i moments concrets, cercant sensacions i detalls que passen desapercebuts a primera vista, però que finalment són inherents al nostre entorn. Al mateix temps, les escales i temporalitats es modifiquen amb els brodats. Com un retrat de cada individu, els brodats mostren les plantes de l’habitació, el paisatge vegetal a escala íntima. Retrats d’un moment precís, del creixement de la fulla, de l’aparició de parts seques o bé de la posició de les fulles envers el sol.

Per l’altra, la intervenció “Verdor – Mirada a llarga distància” orbita sobre la idea d’aquestes representacions com meres imatges i la dualitat entre mirar i controlar. Així com el panòptic es basa en la idea del control visual, les càmeres de seguretat intenten apropar el que és llunyà per poder-ho supervisar. Com una finestra a l’entorn i la natura, algunes d’aquestes càmeres es localitzen per controlar boscos i parcs, plantacions i llacs. En certa manera es converteixen en finestres que permeten veure les plantes i com les seves fulles es mouen a la nostra pantalla. Una verdor que apareix entre les escletxes dels edificis i el paviment, que entra també a través de les nostres pantalles o en les plantes amb les quals habitem i tant necessitem.

Info

 • Quan?
  27/05/2023 des de 18:52
 • Categoria

  Exposició

 • On?

  La Destil·leria Espai Cultural

 • Organitzador

  La Destil·leria Espai Cultural

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern