Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Monumental

Escoltar

Monumental

Una comèdia satírica de Martí Torras Mayneris

L’any 2012, un cop aprovada la polèmica llei antitaurina que prohibia les curses de braus a Catalunya, sorgeix la idea de convertir la plaça Monumental de Barcelona en un nou equipament per al Teatre Nacional de Catalunya.

El projecte de remodelació de la Nova Monumental es presenta a la mateixa plaça, en una gran festa durant el GREC 2012, organitzada per la Generalitat de Catalunya i lAjuntament de Barcelona, amb la presència dalguns prohoms del món cultural català. L’endemà de la festa, però, el projecte queda enterrat i silenciat. Ni els assistents, ni la premsa ni les mateixes administracions han volgut donar mai cap explicació del que va passar aquella nit.

Deu anys més tard, una jove companyia de teatre decideix reconstruir els fets de La Monumental i treure a la llum alguns dels escàndols duna nit que, portes endins, ja es coneix com la gran juerga catalana”.

Cia. Chicuelina
La Cia. Chicuelina es va formar a partir d'un projecte de final de grau a Eòlia, amb lobjectiu de crear una peça dinàmica, amb frescor i en to de sàtira. La intenció de Monumental és fer que el públic gaudeixi, rigui i es pugui plantejar preguntes sobre ells mateixos.

Fitxa artística
Autor i director: Martí Torras Mayneris
Col·laboració: Paco Mir
Interpretació: Alba Castellví, Patrick Gannon, Rubén Lunares, Natàlia Mas, Marta Penya, Núria Llausí i Guillermo Vernal
Escenografia: Anna Tantull
Coreografia: Aina Torné
Il·luminació: Anna Espunya
Espai sonor: Imai Adalid
Vestuari: Anna Sabina
Audiovisuals: Martí Torras i Madeleine Thomas
Producció executiva: Júlia Faneca
Ajudantia de direcció: Imai Adalid i Mario Reburgent
Producció executiva: Eòlia i+D i Eòlia Escena Emergent 2022

Preu
Les entrades es podran comprar al preu de 6 € al web www.entradesculturamataro.cat i a la Direcció de Cultura (Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Més informació aquí.

El Cafè Nou és un immoble construït l’any 1935 i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), gràcies al cofinançament amb el Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i la Diputació de Barcelona. L'any 2018 van començar les obres de reforma de l'equipament per albergar-hi un teatre, l'Oficina de Turisme i un bar-restaurant.

Info

 • Quan?
  23/09/2022 des de 20:00
 • Categoria

  Espectacle

 • On?

  Teatre del Cafè Nou

 • Organitzador

  Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari
 • Lloc web extern